Podręcznik "English for Business Professionals" ma charakter wielowymiarowy i pozwala na przyswajanie terminologii specjalistycznej w kontekście różnych dziedzin biznesu. Zawarty w nim...
Ćwiczenia Matematyka dla klasy 2 składają się z 2 zeszytów.Materiał jest krystalicznie podzielony na bloki tematyczne (najważniejsze zagadnienia matematyczne). Ćwiczenia uczą nie tylko liczenia,...
Ćwiczenia Matematyka dla klasy 2 składają się z 2 zeszytów.Materiał jest klarownie podzielony na bloki tematyczne (najważniejsze zagadnienia matematyczne). Ćwiczenia uczą nie tylko liczenia, ale...
Ćwiczenia Matematyka dla klasy 1 składają się z 2 zeszytów.Materiał jest krystalicznie podzielony na bloki tematyczne (najważniejsze zagadnienia matematyczne). Ćwiczenia uczą nie tylko liczenia,...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Nauka o języku dla klasy 7 to kontynuacja systematycznego kursu wiedzy o języku zaczynającego się w klasie 4. Zeszyty realizują materiał określony w nowej podstawie programowej. Zadania z zeszytów...
Nauka o języku dla klasy 7 to kontynuacja systematycznego kursu wiedzy o języku inicjującego się w klasie 4. Zeszyty realizują materiał określony w nowej podstawie programowej. Zadania z zeszytów...
Zeszyty z kolekcji „Nauka o języku" zezwalają na przeprowadzenie pełnego systematycznego kursu wiedzy o języku w nowej szkole podstawowej. Zawierają materiał zgodny z podstawą programową...
Zeszyt posiada podstawowe reguły ortograficzne wraz z utrwalającymi je ćwiczeniami. Kolejność zapoznawania się ucznia z zasadami i realizowania związanych z nimi zadań jest dowolna i może być...
linia Ortografia dla szkoły podstawowej i gimnazjum to 6 książek zawierających ćwiczenia o rozmaitym stopniu trudności, dedykowane do pracy równocześnie z uczniem słabym, jak i zdolnym.Wykorzystane...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Jak dialogują ze sobą Stepy Akermańskie Adama Mickiewicza ze współczesną interpretacją tego utworu w wykonaniu Andrzeja Stasiuka i zespołu Haydamaky?W niniejszej książce metoda czytania...
W książce znajduje się 8 arkuszy z zadaniami egzaminacyjnymi najróżniejszych typów wraz z kluczem odpowiedzi. Zadania w arkuszach zostały opracowane w oparciu o założenia przedstawione poprzez CKE...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zeszyt posiada zadania, które można zastosować do urozmaicenia lekcji i pokazywania uczniom zagadnień w innym ujęciu. Pozwala ćwiczyć wszystkie umiejętności i stanowi funkcjonalne uzupełnienie...
Intelektualna przygoda – tak w dwóch słowach można streścić zawartość nowego wydania Zbioru zadań konkursowych.Umysłowej rozrywki dostarczy uczniom 225 różniących się poziomem trudności...
Trzecia część Zbioru zadań konkursowych dla klas 7 i 8, podobnie jak dwie poprzednie, z pewnością nie zawiedzie poszukiwaczy intelektualnych przygód.Umysłowej rozrywki dostarczy uczniom 300...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Kto zdobędzie Złoty Klucz i stanie się nowym właścicielem fabryki czekolady$128 Twoi uczniowie. Jeśli tylko ułożą przepis na magiczny deser orzechowy, stworzą reklamę jednego z wynalazków mężczyzny...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Podręcznik jest częścią chronologicznego kursu historii, który zaczynać się będzie w klasie 5, a kończyć w 8. Na klasę 7 przypada materiał od kongresu wiedeńskiego do paktu...