Podręcznik "English for Business Professionals" ma charakter wielowymiarowy i pozwala na przyswajanie terminologii specjalistycznej w kontekście rozmaitych dziedzin biznesu. Zawarty w nim...
Publikacja stanowi kompleksowe opracowanie do nauki i powtórki przed egzaminem. W książce zostały zawarte najważniejsze zagadnienia z powszechnej historii państwa i prawa. Prędkie zapamiętywanie...
Publikacja stanowi kompleksowe opracowanie do nauki i powtórki przed egzaminem. W książce zostały zawarte najważniejsze zagadnienia z zakresu prawa medycznego.szybkie zapamiętywanie informacji...
Podręcznik Business English powstał z myślą o tych, którzy korzystnie znają język angielski ogólny i pragną powiększyć swoje umiejętności w zakresie języka biznesowego. Poszczególne moduły...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
linia książeczek pt. "Zadania tekstowe" składa się z 3 części i przeznaczona jest dla uczniów klas 1-3.Zawarte w książeczkach zadania utrwalają i poszerzają wiedzę matematyczną zdobytą w...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Aby korzystnie zdać maturę, uczniowie muszą zerwać ze charakterystycznymi sposobami pisania wypracowań. Nauczyć się interpretowania fragmentów dzieł, logicznego myślenia, selekcji materiału i...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
Książeczki z kolekcji "Mnożenie i dzielenie" zawierają typowe działania arytmetyczne oraz ciekawe zadania funkcjonalne i problemowe formie tekstowej, wspierane rysunkami, w postacie grafów,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Niniejsza książka jest zestawem dziesięciu sprawdzianów obejmujących zadania z matematyki dla uczniów kończących szkołę podstawową. Sprawdzian na koniec szkoły podstawowej składa się z dwóch...
Książka ta jest kontynuacją wydanego wcześniej zbioru zadań Na olimpijskim szlaku. Dedykowana jest w głównej mierze dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów, jednak niektóre jej rozdziały mogą...
Od 2015 roku na koniec klasy szóstej szkoły podstawowej uczniowie piszą sprawdzian według nowej, zmodyfikowanej formuły. W części dotyczącej języka polskiego znajdują się zadania sprawdzające...
"Zadania z konkursów chemicznych dla gimnazjalistów" to książka, w której zostały zebrane zestawy zadań konkursowych z kilku województw (kujawsko-pomorskiego, łódzkiego, mazowieckiego,...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
"Arkusze zadań maturalnych z chemii. Matura 2021 z Tutorem" to zbiór pięciu autorskich zestawów zadań maturalnych przygotowanych poprzez dra Zdzisława Głowackiego. Są to arkusze...
W książce "Zadania z matematyki dla olimpijczyków" autorzy zebrali i przedstawili szereg atrakcyjnych, konkursowych zadań wraz z pełnymi rozwiązaniami. Są tu zadania własne, wykorzystywane...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...