Uczymy się ortografii to ilustrowane ćwiczenia, przygotowane poprzez doświadczonychpedagogów edukacji wczesnoszkolnej, które w przystępny sposób pomogą opanować zasady poprawnej pisowni. Te proste...
Ćwiczenia z Mi oprócz treningu logopedycznego usprawniają w dodatku funkcje słuchowe, wzrokowe, a także grafomotoryczne. Materiał zawarty w książce ułożony jest metodycznie i zgodnie z zasadą...
Jak liczyć, to tylko zręcznie i poprawnie!Liczenie to kluczowa i konieczna umiejętność – wiedzą dzieci i dorośli. Ale wyłącznie interesująca, nietuzinkowa i barwna forma zachęci ucznia do wspólnego...
Jak liczyć, to tylko zręcznie i poprawnie!Liczenie to kluczowa i konieczna umiejętność – wiedzą dzieci i dorośli. Lecz wyłącznie ciekawa, nietuzinkowa i barwna forma zachęci ucznia do wspólnego...
Kreatywna zabawa i progresywne nauczanie w domu i szkole! Ucz się, rozwijaj, myśl algorytmami! Sięgnij po nowatorską linię wykorzystującą kody QR! zróżnicowany zestaw ćwiczeń, krok po kroku, pomoże...
Daj się wciągnąć w wir kosmicznych wyzwań!Udaj się w podróż po Galaktyce Niezwykłości. Twórz spektakularne obrazki, rysuj i koloruj z fantazją masz tysiące możliwości. Zostań poetą i pisarzem Twoja...
Drodzy Rodzice!prezentujemy nową serię książeczek dla dzieci, podejmujących pierwsze próby rysowania i pisania. Książeczki dedykowane są do wielokrotnego wykorzystania, bo dziecko pisze flamastrem...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
W linii Lektura prawidłowo opracowana odszukacie wszystkie dane potrzebne na lekcjach: biografię autora, streszczenie książki, charakterystykę głównych bohaterów, problematykę utworu. A na...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Najnowsza linia miniopracowań gromadzi obok bardzo szczegółowego streszczenia lektury omówienie jej problematyki, interesująco napisaną biografię autora, charakterystykę głównych bohaterów....
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Pozycja z kolekcji,,Edukacja domowa", przygotowana z myślą o kształtowaniu i rozwijaniu kompetencji matematycznych dzieci w wieku 5-6 lat. W tym okresie dziecko przygotowuje się do rozpoczęcia...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Pozycja z kolekcji Edukacja domowa, przygotowana z myślą o kształtowaniu i rozwijaniu kompetencji matematycznych dziecka od pierwszych miesięcy życia. Matematyka już wtedy jest obecna wokół dziecka...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
"doskonały przekład Pawła Beręsewicza, który wydobył z powieści L. M. Montgomery to, dzięki czemu od ponad 100 lat raduje się ona popularnością wśród anglojęzycznych czytelników: niezwykły...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Czytanie ze zrozumieniem to kluczowa kompetencja nie tylko na poziomie edukacji wczesnoszkolnej,też w całym dorosłym życiu. Po raz pierwszy poziom jej opanowania sprawdzany jest już u uczniów...