Publikacja "Egzamin 8-klasisty z Tutorem. Zestawy zadań z języka polskiego" to nieprzeciętny zbiór zadań sprawdzających stopień opanowania wymaganego materiału i umiejętności. Zadania w...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
"Zadania ze smokiem Maciusiem" to linia zeszytów edukacyjnych dedykowana dla dzieci w wieku przedszkolnym. Dzięki specjalnie dobranym zadaniom dzieci poznają świat, wzbogacają słownictwo,...
Publikacja gromadzi szczegółowe i duże streszczenie z staranną analizą treści. W środku pomiędzy innymi: • charakterystyka postaci, • przynależność gatunkowa, • problematyka utworu - walka ze złem,...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Jakie to atrakcyjne - Na budowie to książeczka ze zbiorem najciekawszych urządzeń stosowanych na placu budowy. Dzięki pokaźnym fotografiom dziecko dokładnie przyjrzy się szczegółom i zdobędzie...
Jakie to atrakcyjne - w lesie to książeczka, dzięki której dziecko pozna mieszkańców lasu i komponenty leśnego krajobrazu. Obfite i kolorowe fotografie przyciągną uwagę najmłodszych i zwiększą ich...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Jakie to ciekawe Pieski Obowiązkowa pozycja dla dzieci, które uwielbiają psy. Dzięki zawartym w książce zdjęciom, dziecko może lepiej przyjrzeć się najlepszemu przyjacielowi człowieka, poznać jego...
"Wybrane baśnie polskie i europejskie" to zbiór najpopularniejszych i najefektowniejszych baśni takich twórców jak Hans Christian Andersen, Charles Perrault, Aleksander Puszkin, bracia...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Jakie to atrakcyjne Kotki Kapitan Nauka informacje artykułu: Jakie to atrakcyjne - Kotki to książeczka dla najmłodszych czytelników, zainteresowanych światem zwierząt. Dzieci lepiej poznają świat...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Pozycja z kolekcji,,Edukacja domowa", przygotowana z myślą o kształtowaniu i rozwijaniu kompetencji matematycznych dzieci w wieku 5-6 lat. W tym okresie dziecko przygotowuje się do rozpoczęcia...
Karty pracy "Ponad słowami" uporządkowane są według rozdziałów i bloków podręczników dla klasy 1, dzięki temu mogą być użytkowane w bieżącej nauce. Poszczególne zestawy zadań umożliwiają...
Pozycja z kolekcji Edukacja domowa, przygotowana z myślą o kształtowaniu i rozwijaniu kompetencji matematycznych dziecka od pierwszych miesięcy życia. Matematyka już wtedy jest obecna wokół dziecka...
"Zadania ze smokiem Maciusiem" to linia zeszytów edukacyjnych przeznaczona dla dzieci w wieku przedszkolnym. Dzięki specjalnie dostosowanym zadaniom dzieci poznają świat, wzbogacają...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Sprawdziany asygnowane są dla uczniów klasy 3 szkoły podstawowej do samodzielnej pracy. Obejmują najważniejsze treści programowe edukacji polonistycznej, przyrodniczej, społecznej i matematycznej....
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to postępowe, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...