Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Poradnik metodyczny dla nauczyciela mieści podpowiedzi do działów: Reakcje chemiczne, Podstawy obliczeń chemicznych, Roztwory i mieszaniany, a także Reakcje w roztworach wodnych elektrolitów.
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Aby korzystnie zdać maturę, uczniowie muszą zerwać ze standardowymi sposobami pisania wypracowań. Nauczyć się interpretowania fragmentów dzieł, logicznego myślenia, selekcji materiału i odnoszenia...
kolekcja repetytoriów „OldSchool" to sprawna pomoc w przygotowaniach do matury. Umożliwia przypomnienie najważniejszych zagadnień i powtórzenie wiadomości.nadzwyczajnym sposobem na oswojenie...
świeże wydanie repetytorium z linii "OldSchool - stara dobra szkoła" asygnowane jest dla uczniów ostatniej klasy szkoły podstawowej. Mieści przykładowe arkusze egzaminacyjne z polskiego dla...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
"Język polski. Arkusze maturalne to najnowsza publikacja z linii lubianych repetytoriów OldSchool. Dedykowana jest dla maturzystów, a także wszystkich uczniów szkół średnich, którzy...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Niniejsza książka jest zestawem dziesięciu sprawdzianów obejmujących zadania z matematyki dla uczniów kończących szkołę podstawową. Sprawdzian na koniec szkoły podstawowej składa się z dwóch...
Książka ta jest kontynuacją wydanego wcześniej zbioru zadań Na olimpijskim szlaku. Przeznaczona jest najczęściej dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów, aczkolwiek niektóre jej rozdziały mogą...
Od 2015 roku na koniec klasy szóstej szkoły podstawowej uczniowie piszą sprawdzian według nowej, zmienionej formuły. W części dotyczącej języka polskiego znajdują się zadania sprawdzające...
"Arkusze zadań maturalnych z chemii. Matura 2021 z Tutorem" to zbiór pięciu autorskich zestawów zadań maturalnych przygotowanych poprzez dra Zdzisława Głowackiego. Są to arkusze...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
"Zadania z konkursów chemicznych dla gimnazjalistów" to książka, w której zostały skatalogowane zestawy zadań konkursowych z kilku województw (kujawsko-pomorskiego, łódzkiego,...
W książce "Zadania z matematyki dla olimpijczyków" autorzy zebrali i przedstawili szereg ciekawych, konkursowych zadań wraz z pełnymi rozwiązaniami. Są tu zadania własne, użytkowane poprzez...
linia repetytoriów językowych Wydawnictwa Lingo dedykowana jest dla wszelkich uczących się języka angielskiego, a zwłaszcza uczniów, studentów, maturzystów i osób przygotowujących się do egzaminów...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Książka Konkurs z języka polskiego dla gimnazjalistów to opracowanie, które ma pomóc uczniom w przygotowaniu się do tego konkursu. Posiada rozdziały poświęcone poszczególnym działom gramatyki, jak:...