Publikacja "Egzamin 8-klasisty z Tutorem. Zestawy zadań z języka polskiego" to wspaniały zbiór zadań sprawdzających stopień opanowania wymaganego materiału i umiejętności. Zadania w...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podstawowymi maszynami najpowszechniej spotykanymi i wykorzystywanymi w procesach palowania są palownice i kafary. W związku z tym maszyny te są tematem niniejszej publikacji. Adresatami książki...
"Zadania ze smokiem Maciusiem" to linia zeszytów edukacyjnych przeznaczona dla dzieci w wieku przedszkolnym. Dzięki specjalnie dostosowanym zadaniom dzieci poznają świat, wzbogacają...
Publikacja mieści szczegółowe i duże streszczenie z skrupulatną analizą treści. Wewnątrz pomiędzy innymi: • charakterystyka postaci, • przynależność wysokojakościowa, • problematyka utworu - walka...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
W książce w sposób ogólny omówiono tradycyjne i odnawialne źródła ciepła w aspekcie ekonomii, sprawności energetycznej i ekologii. Przekazano też przykład wykonania i użycia audytu enegetycznego w...
Jakie to ciekawe - Na budowie to książeczka ze zbiorem najciekawszych maszyn użytkowanych na placu budowy. Dzięki wielkim fotografiom dziecko starannie przyjrzy się szczegółom i zdobędzie...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Jakie to interesujące - w lesie to książeczka, dzięki której dziecko pozna mieszkańców lasu i komponenty leśnego krajobrazu. Pokaźne i kolorowe fotografie przyciągną uwagę najmłodszych i powiększą...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Jakie to ciekawe Pieski Obowiązkowa pozycja dla dzieci, które uwielbiają psy. Dzięki zawartym w książce zdjęciom, dziecko może lepiej przyjrzeć się najkorzystniejszemu przyjacielowi człowieka,...
Jakie to niebanalne Kotki Kapitan Nauka dane artykułu: Jakie to niebanalne - Kotki to książeczka dla najmłodszych czytelników, zainteresowanych światem zwierząt. Dzieci lepiej poznają świat kotów,...
"Wybrane baśnie polskie i europejskie" to zbiór najpopularniejszych i najefektowniejszych baśni takich twórców jak Hans Christian Andersen, Charles Perrault, Aleksander Puszkin, bracia...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Karty pracy "Ponad słowami" uporządkowane są według rozdziałów i bloków podręczników dla klasy 1, dzięki czemu mogą być stosowane w bieżącej nauce. Poszczególne zestawy zadań umożliwiają...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
"Zadania ze smokiem Maciusiem" to kolekcja zeszytów edukacyjnych przeznaczona dla dzieci w wieku przedszkolnym. Dzięki specjalnie dobranym zadaniom dzieci poznają świat, wzbogacają...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Sprawdziany przeznaczone są dla uczniów klasy 3 szkoły podstawowej do samodzielnej pracy. Obejmują najważniejsze treści programowe edukacji polonistycznej, przyrodniczej, społecznej i...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...