Publikacja "Egzamin 8-klasisty z Tutorem. Zestawy zadań z języka polskiego" to wyśmienity zbiór zadań sprawdzających stopień opanowania wymaganego materiału i umiejętności. Zadania w...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Jakie to interesujące - Na budowie to książeczka ze zbiorem najciekawszych sprzętów użytkowanych na placu budowy. Dzięki obfitym fotografiom dziecko precyzyjnie przyjrzy się szczegółom i zdobędzie...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Jakie to ciekawe - w lesie to książeczka, dzięki której dziecko pozna mieszkańców lasu i komponenty leśnego krajobrazu. Obszerne i kolorowe fotografie przyciągną uwagę najmłodszych i powiększą ich...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Jakie to niebanalne Kotki Kapitan Nauka dane towaru: Jakie to interesujące - Kotki to książeczka dla najmłodszych czytelników, zainteresowanych światem zwierząt. Dzieci lepiej poznają świat kotów,...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Karty pracy "Ponad słowami" uporządkowane są według rozdziałów i bloków podręczników dla klasy 1, dzięki temu mogą być użytkowane w bieżącej nauce. Poszczególne zestawy zadań zezwalają na...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Ta książka na progresywnym poziomie pozwala poprawić opanowanie francuskiej gramatyki w trzech etapach: "obserwuj", "myśl" i "zapamiętaj". Książka posiada: - 35 lekcji i 13...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Zbiór dyktand dla uczniów klas I–III, w którym tym razem znalazły się teksty o przygodach morskich rozbójników – krótsze, dłuższe, rymowane i nie,zawsze wciągające i napisane z humorem. Rewelacyjne...
Nieprzebyte morza, niestrudzeni piraci, żaglowce i przygody, o których do dzisiaj opowiada się w portowych tawernach. Wśród nich są te o zmaganiach z ortograficznymi pułapkami, o mieliznach liter...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
OPIS towaru Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych,,MATeMAtyka" do zakresu podstawowego i zwiększonego w dostępny sposób wprowadza w zagadnienia matematyczne, uwzględniając zapotrzebowania i...
Zbiór zadań dla zakresu podstawowego skorelowany z podręcznikiem jest jego świetnym uzupełnieniem. Zawiera gotowe zestawy rozmaitych zadań do pracy na lekcji i w domu. Dzięki zadaniom typu...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...