wszakże jest dużo książek mówiących o rysowaniu postaci ludzkiej, jednak żadna nie uczy, jak rysować ją od pierwszych kilku znaków prędkiego szkicu do ostatniej fachowej kreski ukończonego...
Podręcznik "English for Business Professionals" ma charakter wielowymiarowy i umożliwia przyswajanie terminologii specjalistycznej w kontekście różnorodnych dziedzin biznesu. Zawarty w nim...
Publikacja stanowi kompleksowe opracowanie do nauki i powtórki przed egzaminem. W książce zostały zawarte najważniejsze zagadnienia z powszechnej historii państwa i prawa. Szybkie zapamiętywanie...
Omawiane w ksiażce systemy oczyszczania ścieków są przeznaczone dla peryferyjnych osiedli wielkich miast, miasteczek i wsi. Przedstawione oczyszczalnie ścieków zaliczają się do kategorii...
Czy twoje dziecko ma kłopoty z uczeniem się? Nie wiesz, jak mu pomóc, aby wyniki w szkole były dużo ulepszone?Książka Jak uczyć się wydajnie powinna trafić do dłoni każdego zdesperowanego rodzica,...
Wydanie II zmodyfikowane i uaktualnione Matematyka jest wyraźną częścią naszego codziennego życia. Bez niej po prostu nie da się żyć, więc trzeba się jej nauczyć. Można to zrobić absolutnie...
Publikacja stanowi kompleksowe opracowanie do nauki i powtórki przed egzaminem. W książce zostały zawarte najważniejsze zagadnienia z zakresu prawa medycznego.szybkie zapamiętywanie danych ułatwi...
Podręcznik Business English powstał z myślą o tych, którzy prawidłowo znają język angielski ogólny i pragną powiększyć swoje umiejętności w zakresie języka biznesowego. Poszczególne moduły...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Paszport trzecioklasisty to książka wykonana z myślą o uczniach klas 1-3 szkół podstawowych ze szczególnym uwzględnieniem trzecioklasistów. Z tą publikacją żadne zagadnienie, omawiane na zajęciach...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Kompendium licealisty to rzeczowa, nad wyraz obszerna publikacja stworzona z myślą o uczniach szkół przeciętnych. Książka gromadzi wyjątkowo spory przekrój wiedzy z języka polskiego, na jej kartach...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Testy ósmoklasisty to zbiór pięciu testów przygotowanych i opracowanych przez najlepszych metodyków, według wytycznych CKE. Testy są kierowane z zasady do uczniów ostatnich klas szkół podstawowych...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Ilustrowana gramatyka angielska dla młodzieży to książka asygnowana przeważnie uczniom starszych klas szkół podstawowych i szkół średnich. Publikacja w przystępny sposób omawia ważne gramatyczne...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Repetytorium. Gramatyka, ortografia, interpunkcja to kompendium wiedzy z zakresu języka polskiego na poziomie szkoły podstawowej. By usystematyzować obszerną wiedzę i ułatwić poruszanie się po...