wprawdzie jest niemało książek mówiących o rysowaniu postaci ludzkiej, jednak żadna nie uczy, jak rysować ją od pierwszych kilku znaków prędkiego szkicu do ostatniej fachowej kreski ukończonego...
Podręcznik "English for Business Professionals" ma charakter wielowymiarowy i pozwala na przyswajanie terminologii specjalistycznej w kontekście różnych dziedzin biznesu. Zawarty w nim...
Publikacja stanowi kompleksowe opracowanie do nauki i powtórki przed egzaminem. W książce zostały zawarte najważniejsze zagadnienia z powszechnej historii państwa i prawa. Szybkie zapamiętywanie...
Omawiane w ksiażce systemy oczyszczania ścieków są dedykowane dla peryferyjnych osiedli sporych miast, miasteczek i wsi. Przedstawione oczyszczalnie ścieków zaliczają się do kategorii...
Czy twoje dziecko ma kłopoty z uczeniem się? Nie wiesz, jak mu pomóc, żeby wyniki w szkole były dużo ulepszone?Książka Jak uczyć się wydajnie powinna trafić do dłoni każdego zdesperowanego rodzica,...
Wydanie II zmodyfikowane i uaktualnione Matematyka jest wyraźną częścią naszego codziennego życia. Bez niej po prostu nie da się żyć, więc trzeba się jej nauczyć. Można to zrobić absolutnie...
Faksymile XI-wiecznego ewangeliarza, jednego z najcenniejszych zabytków piśmiennictwa europejskiego, ze wstępem autorstwa wybitnych mediewistów - prof. Tadeusza korzystnienieckiego i Aleksandra...
Publikacja stanowi kompleksowe opracowanie do nauki i powtórki przed egzaminem. W książce zostały zawarte najważniejsze zagadnienia z zakresu prawa medycznego.szybkie zapamiętywanie informacji...
Podręcznik Business English powstał z myślą o tych, którzy należycie znają język angielski ogólny i pragną zwiększyć swoje umiejętności w zakresie języka biznesowego. Poszczególne moduły tematyczne...
Język kluczem do kraju to podręcznik dla obcokrajowców chcących gruntownie i wszechstronnie poznać język polski na najwyższych stopniach kompetencji językowej i lepiej poznać polską kulturę i życie...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Nowy, niebanalny podręcznik dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i dorosłych inicjujących naukę języka francuskiego. Autorzy wykorzystali przy pracy nad nowym podręcznikiem konkretne strony...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Zupełnie nowe, odświeżone wydanie podręcznika, który zdobył zachwyt nauczycieli i sympatię uczniów. Kolekcja Nuevo Prisma w dostępny i zrozumiały sposób uczy m.in. Gramatyki i zagadnień...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Kurs języka włoskiego dedykowany dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i osób dorosłych. Podręcznik zgodny z zasadami Europejskiego systemu opisu kształcenia językowego. Podręcznik Nuovo Progetto...