wszakże jest dużo książek mówiących o rysowaniu postaci ludzkiej, jednak żadna nie uczy, jak rysować ją od pierwszych kilku znaków szybkiego szkicu do ostatniej fachowej kreski ukończonego...
Czy twoje dziecko ma kłopoty z uczeniem się? Nie wiesz, jak mu pomóc, aby wyniki w szkole były dużo lepsze?Książka Jak uczyć się efektywnie powinna trafić do dłoni każdego zdesperowanego rodzica,...
Wydanie II zmodyfikowane i uaktualnione Matematyka jest wyraźną częścią naszego codziennego życia. Bez niej po prostu nie da się żyć, więc trzeba się jej nauczyć. Można to zrobić absolutnie...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Książka pomyślana jest jako komplementarny wykład podstaw nauk politycznych i wiedzy o społeczeństwie. Jest adresowana do:- studentów studiów I i II stopnia kierunków politologicznych i...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Przemiany, jakim podlega zawód dziennikarza od początku XXI w., prowokują mnóstwo pytań wśród badaczy i znawców literatury przedmiotu. Praca nad gromadzeniem, przetwarzaniem i interpretacją...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
Informationen zur Reihe: §§Das neue Lehrwerk für Erwachsene§§Saison§richtet sich an erwachsene Lernende ohne Vorkenntnisse. Leicht verständlich und mit einer ausgewogenen Progression vermittelt das...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Dzięki wielu najróżniejszym ćwiczeniom, uczniowie zapoznają się z podstawami języka francuskiego. Nauka odbywa się w oparciu o specjalnie skonstruowane gry, rymowanki, piosenki i krótkie...
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa i pracownik...
Nowy, niebanalny podręcznik dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i dorosłych zaczynających naukę języka francuskiego. Autorzy wykorzystali przy pracy nad nowym podręcznikiem solidne strony...
Zeszyt ćwiczeń do podręcznika Saison został opracowany dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych. Usprawnia przyswajanie słownictwa, gramatyki i fonetyki w kontekście, a także rozwijanie umiejętności...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik hotelarstwa. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: Pod red. Beaty SawickiejEAN:...
Zbiór autorstwa Elżbiety Żochowskiej przeznaczony dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Posiada 5 zestawów pytań (część pisemna) i 5 zadań (część ergonomiczna), które mają pomóc...
Hotelarstwo cz. VI Marketing usług hotelarskich jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik hotelarstwa 422402. Publikacja została przygotowana zgodnie z...
Faksymile XI-wiecznego ewangeliarza, jednego z najcenniejszych zabytków piśmiennictwa europejskiego, ze wstępem autorstwa wybitnych mediewistów - prof. Tadeusza poprawnienieckiego i Aleksandra...
Celem opracowania jest przekazanie studentom podstawowej wiedzy o niepełnosprawności i rehabilitacji. Zagadnienia te są szeroko opisane w literaturze, nieraz jednak rozproszonej i nazbyt...