Designed as a preparation for the DELF Scolaire 1, this color-coded collection was created for beginning high school or young adult language school students, with attention to building day-to-day...
Język kluczem do kraju to podręcznik dla obcokrajowców chcących gruntownie oraz wszechstronnie poznać język polski na najwyższych poziomach kompetencji językowej, a także lepiej poznać polską...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Książka zawiera 10 przykładowych arkuszy maturalnych z matematyki dla poziomu podstawowego. Każdy z nich jest zbudowany według zasad określonych w "Informatorze o egzaminie maturalnym z...
Nowy, atrakcyjny podręcznik dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i dorosłych rozpoczynających naukę języka francuskiego. Autorzy wykorzystali przy pracy nad nowym podręcznikiem potężne strony...
Od roku 2015 wszyscy licealiści będą zdawali obowiązkowy egzamin maturalny według nowej podstawy programowej.W książce znajdzieszopis egzaminu maturalnego z matematykipodstawę programową do liceum...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Zupełnie świeże, odświeżone wydanie podręcznika, który zdobył podziw nauczycieli i sympatię uczniów. Seria Nuevo Prisma w przystępny i zrozumiały sposób uczy m.in. Gramatyki i zagadnień...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Kurs języka włoskiego przeznaczony dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i osób dorosłych. Podręcznik zgodny z zasadami Europejskiego systemu opisu kształcenia językowego. Podręcznik Nuovo Progetto...
Podręcznik do języka włoskiego skoncentrowany na operatywności: szczególną uwagę poświęcono słownictwu i gramatyce, żeby następnie użyć je w sytuacjach komunikacyjnych i rozwinąć cztery główne...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
Das 'Libro del alumno' besteht aus 18 Lektionen und 6 repasos. Jede Lektion beginnt mit motivierenden und schnell umsetzbaren Aktivitäten, die auf die neuen Lerninhalte einstimmen wie z.B....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"COLEGA" to podręcznik wydawnictwa EDELSA dla dzieci w wieku 7 -11 lat. Wykorzystywany w Instytucie Cervantesa w Warszawie na kursach języka hiszpańskiego dla dzieci. Poziom A1+/A2. Do...