Proponowany poprzez nas zbiór ćwiczeń, zadań, łamigłówek skoncentrowany jest wokół czterech zagadnień: tangramów i wyjątkowych zadań dotyczących logiki, ""wędrówek"" i ważenia....
Zbiór zadań maturalnych z języka polskiego jest dedykowany dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych jako pomoc do samodzielnych ćwiczeń, przygotowujących do nowej matury. Może być na dodatek...
Zbiór zadań z konkursów w województwie kujawsko-pomorskim. Wydanie 2016Zbiór ten mieści zadania z konkursów fizycznych dla gimnazjów organizowanych w województwie kujawsko-pomorskim od roku...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Co nowego w Kangurze? Mija rok, odkąd spotkaliśmy się w poprzedniej książeczce1 – my, to znaczy Wy, Drodzy Czytelnicy i ja Kangur Matematyczny. W tym czasie nastąpiła kolejna edycja konkursu, w...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Obserwując otoczenie, dostrzegamy przeróżne kształty. Umiejętności opisywania tych kształtów (dalej zwanych figurami) wymusza zapoznanie się z ich nazwami i przypisanie im pewnych...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Gdzie można spotkać kangura? Poza Australią oczywiście w ZOO. Ale miliony dzieci na całym świecie wiedzą o istnieniu szczególnie nietypowego kangura. Jest to Kangur Matematyczny. Wyobraźcie sobie,...
Zgodnie z założeniami reformy oświatowej wszyscy uczniowie kończący sześcioletnią szkole podstawową będą poddani sprawdzianowi zewnętrznemu. Przygotowanie do tego sprawdzianu obejmuje całą Twoją...
Podobnie jak w latach poprzednich, jeszcze w tym roku Komitet Organizacyjny Międzynarodowego Konkursu "Kangur Matematyczny" zaplanował wydanie, pod wspólną nazwą Miniatury Matematyczne,...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Testy konkursu międzynarodowego "KANGUR MATEMATYCZNY" dla stopni Kadet, Junior, a także Student, wraz z odpowiedziami i rozwiązaniami z roku 2018. Skład kolorowy. Ta książka jest...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Książka „Liga Zadaniowa. XXX lat konkursu matematycznego" będzie wartościową pozycją dla zainteresowanych matematyką uczniów szkół podstawowych, a także ich nauczycieli. Stanowi ona...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Publikacja mieści ponad 500 zadań z Wojewódzkiego Konkursu Matematycznego im. Prof. Stefana Banacha, który powstał w 1995 roku w toruńskim X Liceum Ogólnokształcącym.Zbiór charakteryzuje nad wyraz...
Od roku 2019 egzamin ośmioklasisty z matematyki ma sprawdzić, w jakim stopniu uczeń VIII klasy szkoły podstawowej spełnia wymagania określone w podstawie programowej.Zbiór zadań, który oddajemy w...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to progresywne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...