SHL – ten znak firmowy pojawił się na polskich motocyklach w roku 1938, a po wojennej zawierusze ponownie w roku 1947. Okres największej popularności i zarazem świetności SHL-ek przypada na lata...
Zbiór zadań maturalnych z języka polskiego jest przeznaczony dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych jako pomoc do samodzielnych ćwiczeń, przygotowujących do nowej matury. Może być też używany poprzez...
Proponowany poprzez nas zbiór ćwiczeń, zadań, łamigłówek skoncentrowany jest wokół czterech zagadnień: tangramów i wyjątkowych zadań dotyczących logiki, ""wędrówek"" i ważenia....
Zbiór zadań z konkursów w województwie kujawsko-pomorskim. Wydanie 2016Zbiór ten zawiera zadania z konkursów fizycznych dla gimnazjów organizowanych w województwie kujawsko-pomorskim od roku...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Napisany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 2017 r., bogato ilustrowany podręcznik poświęcony podstawom budowy, diagnozowania i naprawy podwozi oraz nadwozi pojazdów...
Napisany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 2017 roku, bogato ilustrowany podręcznik poświęcony pomiarom elektrycznym i elektronicznym. Opisano w nim zagadnienia związane z...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do korzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Co nowego w Kangurze? Mija rok, odkąd spotkaliśmy się w poprzedniej książeczce1 – my, to znaczy Wy, Drodzy Czytelnicy i ja Kangur Matematyczny. W tym czasie nastąpiła kolejna edycja konkursu, w...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Obserwując otoczenie, dostrzegamy różne kształty. Umiejętności opisywania tych kształtów (dalej zwanych figurami) wymusza zapoznanie się z ich nazwami i przypisanie im pewnych wielkości.Poznaliśmy...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania poręczne,...
Pierwsza z dwóch części podręcznika dedykowanego do kształcenia w zawodzie technik spedytor. Opisano w nim zagadnienia związane z rodzajami transportu, zadaniami transportowymi dla spedytora,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podobnie jak w latach poprzednich, jeszcze w tym roku Komitet Organizacyjny Międzynarodowego Konkursu "Kangur Matematyczny" zaplanował wydanie, pod wspólną nazwą Miniatury Matematyczne,...
Zgodnie z założeniami reformy oświatowej wszyscy uczniowie kończący sześcioletnią szkole podstawową będą poddani sprawdzianowi zewnętrznemu. Przygotowanie do tego sprawdzianu obejmuje całą Twoją...
Gdzie można spotkać kangura? Poza Australią oczywiście w ZOO. Lecz miliony dzieci na całym świecie wiedzą o istnieniu szczególnie nietypowego kangura. Jest to Kangur Matematyczny. Wyobraźcie sobie,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
praktyczny poradnik dotyczący elementów wykonawczych układów sterowania współczesnych silników benzynowych i wysokoprężnych samochodów osobowych i pojazdów użytkowych. Opisano funkcje samodiagnozy,...
Testy konkursu międzynarodowego "KANGUR MATEMATYCZNY" dla stopni Kadet, Junior i Student, wraz z odpowiedziami i rozwiązaniami z roku 2018. Skład kolorowy. Ta książka jest uzupełnieniem...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Napisany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 2017 r., bogato ilustrowany podręcznik poświęcony diagnozowaniu mechanicznych, elektrycznych i elektronicznych podzespołów i zespołów...