Zbiór zadań maturalnych z języka polskiego jest dedykowany dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych jako pomoc do samodzielnych ćwiczeń, przygotowujących do nowej matury. Może być też używany poprzez...
Proponowany przez nas zbiór ćwiczeń, zadań, łamigłówek skoncentrowany jest wokół czterech zagadnień: tangramów i wyjątkowych zadań dotyczących logiki, ""wędrówek"", a także ważenia....
Zbiór zadań z konkursów w województwie kujawsko-pomorskim. Wydanie 2016Zbiór ten gromadzi zadania z konkursów fizycznych dla gimnazjów organizowanych w województwie kujawsko-pomorskim od roku...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
W poradniku autorka przedstawia problemy, które mogą być przeoczone, a są ważne dla ogólnego rozwoju dziecka, nad wyraz dla rozwoju jego mowy. Wyjaśnia i sygnalizuje, kiedy rodzice powinni szukać...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Co nowego w Kangurze? Mija rok, odkąd spotkaliśmy się w poprzedniej książeczce1 – my, to znaczy Wy, Drodzy Czytelnicy i ja Kangur Matematyczny. W tym czasie nastąpiła kolejna edycja konkursu, w...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Obserwując otoczenie, dostrzegamy zróżnicowane kształty. Umiejętności opisywania tych kształtów (dalej zwanych figurami) wymusza zapoznanie się z ich nazwami i przypisanie im pewnych...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Zgodnie z założeniami reformy oświatowej wszyscy uczniowie kończący sześcioletnią szkole podstawową będą poddani sprawdzianowi zewnętrznemu. Przygotowanie do tego sprawdzianu obejmuje całą Twoją...
Gdzie można spotkać kangura? Poza Australią oczywiście w ZOO. Ale miliony dzieci na całym świecie wiedzą o istnieniu nad wyraz nietypowego kangura. Jest to Kangur Matematyczny. Wyobraźcie sobie, że...
Podobnie jak w latach poprzednich, na dodatek w tym roku Komitet Organizacyjny Międzynarodowego Konkursu "Kangur Matematyczny" zaplanował wydanie, pod wspólną nazwą Miniatury Matematyczne,...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Książka pomyślana jest jako komplementarny wykład podstaw nauk politycznych i wiedzy o społeczeństwie. Jest adresowana do:- studentów studiów I i II stopnia kierunków politologicznych i...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Testy konkursu międzynarodowego "KANGUR MATEMATYCZNY" dla stopni Kadet, Junior oraz Student, wraz z odpowiedziami i rozwiązaniami z roku 2018. Skład barwny. Ta książka jest uzupełnieniem...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Książka „Liga Zadaniowa. XXX lat konkursu matematycznego" będzie wartościową pozycją dla zainteresowanych matematyką uczniów szkół podstawowych, a także ich nauczycieli. Stanowi ona...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to nowoczesne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...