Książka jest zbiorem najważniejszych wzorów, danych liczbowych i zestawień z zakresu chemii. {pomocn|przydatn)a od najstarszych klas szkół podstawowych aż do matury.Seria „Małe tablice”...
Książka jest asygnowana dla uczniów klas VI, VII i VIII szkoły podstawowej. Została napisana poprzez doświadczonych nauczycieli i mieści opracowania 118 utworów. Obejmuje wszystkie potrzebne utwory...
Opis szczegółowy Książka zawiera opracowania 171 tematów z historii dla uczniów klas 3-4 liceum czteroletniego i technikum pięcioletniego (po szkole podstawowej). Obejmuje okres od 1815 roku do...
Opis szczegółowy Repetytorium obejmuje wszystkie zagadnienia wymagane do egzaminu maturalnego na poziomie podstawowym: zasady matury ustnej, porady funkcjonalne, rozpoznawanie środków językowych,...
Opis szczegółowy Książka posiada najważniejsze pojęcia z zakresu wiedzy o literaturze, zwięzłą charakterystykę epok literackich, a także najważniejsze fakty o życiu i twórczości znanych pisarzy....
Opis szczegółowy Książka jest zbiorem najważniejszych wzorów, danych liczbowych i zestawień z zakresu fizyki i astronomii, {pomocn|przydatn)ym od najstarszych klas szkół podstawowych aż do...
Opis szczegółowy Repetytorium obejmuje wszystkie zagadnienia wymagane do egzaminu maturalnego na poziomie podstawowym: wyrażenia algebraiczne, równania i nierówności, układy równań i wykresy,...
Opis szczegółowy Książka jest zbiorem najważniejszych danych z gramatyki, ortografii i interpunkcji języka polskiego, {pomocn|przydatn)ym od najstarszych klas szkół podstawowych aż do matury.Seria...
Opis szczegółowy Książka jest zbiorem najważniejszych wzorów i tabel z zakresu matematyki, {pomocn|przydatn)ym od najstarszych klas szkół podstawowych aż do matury.Seria „Małe tablice" to...
Książka jest zbiorem najważniejszych wydarzeń i dat z zakresu historii Polski i historii powszechnej, {pomocn|przydatn)ym od najstarszych klas szkół podstawowych aż do matury.Seria „Małe tablice”...
Książka jest zbiorem najważniejszych faktów i zestawień z zakresu biologii, {pomocn|przydatn)ym od najstarszych klas szkół podstawowych aż do matury.Seria „Małe tablice” to:kompendium niezbędne dla...
Opis szczegółowy Książka jest zbiorem najważniejszych informacji z geografii fizycznej i gospodarczej Polski i świata, {pomocn|przydatn)ym od najstarszych klas szkół podstawowych aż do matury.Seria...
Książka gromadzi opracowania lektur i wierszy dla klas 3-4 liceum czteroletniego i technikum pięcioletniego (po szkole podstawowej). Obejmuje 128 utworów, w tym wszystkie utwory obowiązkowe i...
Opis szczegółowy Książka zawiera opracowania 139 tematów z historii dla uczniów klas 1-2 liceum czteroletniego i technikum pięcioletniego (po szkole podstawowej). Obejmuje okres od starożytności do...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...