Książka jest zbiorem najważniejszych wzorów, danych liczbowych i zestawień z zakresu chemii. {pomocn|przydatn)a od najstarszych klas szkół podstawowych aż do matury.Seria „Małe tablice”...
Książka jest dedykowana dla uczniów klas VI, VII i VIII szkoły podstawowej. Została napisana przez doświadczonych nauczycieli i posiada opracowania 118 utworów. Obejmuje wszystkie niezbędne utwory...
Opis szczegółowy Książka zawiera opracowania 171 tematów z historii dla uczniów klas 3-4 liceum czteroletniego i technikum pięcioletniego (po szkole podstawowej). Obejmuje okres od 1815 roku do...
Opis szczegółowy Repetytorium obejmuje wszystkie zagadnienia wymagane do egzaminu maturalnego na poziomie podstawowym: zasady matury ustnej, porady ergonomiczne, rozpoznawanie środków językowych,...
Opis szczegółowy Książka gromadzi najważniejsze pojęcia z zakresu wiedzy o literaturze, zwięzłą charakterystykę epok literackich i najważniejsze fakty o życiu i twórczości znanych pisarzy....
Opis szczegółowy Repetytorium obejmuje wszystkie zagadnienia wymagane do egzaminu maturalnego na poziomie podstawowym: wyrażenia algebraiczne, równania i nierówności, układy równań i wykresy,...
Opis szczegółowy Książka jest zbiorem najważniejszych wzorów, informacji liczbowych i zestawień z zakresu fizyki i astronomii, {pomocn|przydatn)ym od najstarszych klas szkół podstawowych aż do...
Opis szczegółowy Książka jest zbiorem najważniejszych danych z gramatyki, ortografii i interpunkcji języka polskiego, {pomocn|przydatn)ym od najstarszych klas szkół podstawowych aż do matury.Seria...
Opis szczegółowy Książka jest zbiorem najważniejszych wzorów i tabel z zakresu matematyki, {pomocn|przydatn)ym od najstarszych klas szkół podstawowych aż do matury.Seria „Małe tablice" to...
Książka jest zbiorem najważniejszych faktów i zestawień z zakresu biologii, {pomocn|przydatn)ym od najstarszych klas szkół podstawowych aż do matury.Seria „Małe tablice” to:kompendium niezbędne dla...
Książka jest zbiorem najważniejszych wydarzeń i dat z zakresu historii Polski i historii powszechnej, {pomocn|przydatn)ym od najstarszych klas szkół podstawowych aż do matury.Seria „Małe tablice”...
Opis szczegółowy Książka jest zbiorem najważniejszych wzorów, informacji liczbowych i zestawień z zakresu chemii. {pomocn|przydatn)a od najstarszych klas szkół podstawowych aż do matury.Seria „Małe...
Opis szczegółowy Książka jest zbiorem najważniejszych danych z geografii fizycznej i gospodarczej Polski i świata, {pomocn|przydatn)ym od najstarszych klas szkół podstawowych aż do matury.Seria...
Książka gromadzi opracowania lektur i wierszy dla klas 3-4 liceum czteroletniego i technikum pięcioletniego (po szkole podstawowej). Obejmuje 128 utworów, w tym wszystkie utwory obowiązkowe i...
Opis szczegółowy Książka zawiera opracowania 139 tematów z historii dla uczniów klas 1-2 liceum czteroletniego i technikum pięcioletniego (po szkole podstawowej). Obejmuje okres od starożytności do...
Książka gromadzi opracowania lektur i wierszy dla klas 3-4 liceum czteroletniego i technikum pięcioletniego (po szkole podstawowej). Obejmuje 128 utworów, w tym wszystkie utwory obowiązkowe i...
Książka prezentuje najważniejsze reguły gramatyki języka angielskiego i posiada słownik tematyczny z około dwoma tysiącami najczęściej użytkowanych wyrazów. {pomocn|przydatn)a od najstarszych klas...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Książka posiada opracowania lektur i wierszy dla klas 1-2 liceum czteroletniego i technikum pięcioletniego (po szkole podstawowej). Obejmuje 142 utwory, w tym wszystkie utwory obowiązkowe i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....