Ta książka to korzystny pretekst do rozmowy o Sakramencie Pojednania. Pomoże ci przygotować syna albo córkę do pierwszej spowiedzi. Dziecko znajdzie tu odpowiedź na liczne pytania, na przykład o...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do korzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Szczególne miejsce na tym poziomie nauczania zajmują zagadnienia dotyczące stałej formacji sumienia.Założenia programowe skupiają się na wyjaśnieniu chrześcijańskiego pojęcia wolności i świadomego...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
W książce omówione są wszystkie zagadnienia dotyczące statystyki, występujące w podstawie programowej kształcenia w zawodach z 2012 r. I 2017 r. W części PKZ (A.m)/ PKZ (AU.m) Umiejętności...
Młodość to czas odkrywania siebie, drugiego człowieka, poszukiwania Boga, sensu życia, otwierania się na nowości, kształtowania własnej tożsamości i odpowiedzialności. To także czas dorastania,...
Podręcznik ma charakter kompendium wiedzy z zakresu planowania, sporządzania sprawozdań i analiz. Jego struktura, a także treść poszczególnych rozdziałów zostały opracowane w taki sposób, by...
ciekawa pomoc dydaktyczna. Zamieszczone zadania pomogą sprawdzić nauczycielowi jak i samemu uczniowi stopień opanowania przerobionego materiału. Na dodatek umożliwią ocenienie pracy i zdobyte...
Religia. Podręcznik dla dzieci sześcioletnich. Kocham pana Jezusa. Podręcznik z ćwiczeniami. Część 1Katecheza szkolna jest niezwykle ważna, bo pomaga zrozumieć nieprzystępne prawdy wiary. Jest to...
Podręcznik nr AZ-11-01/18-PO-1/20 do nauczania religii rzymskokatolickiej na terenie całej Polski, z zachowaniem praw biskupów diecezjalnych, asygnowany dla klasy I szkoły podstawowej, zgodny z...
Podręcznik jest dobrany do nowych podstaw programowych kształcenia w zawodach z 2012 r. Składa się z sześciu rozdziałów. Na dodatek gromadzi wykaz stosowanych skrótów, szczegółowy wykaz aktów...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Odpowiedzi do książki Kwalifikacja A.18/AU.20. Prowadzenie sprzedaży. Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzieISBN: 9788377350942Kod paskowy: 9788377350942Autorzy: Wolak MonikaRok wydania:...
Książka posiada 248 ćwiczeń, przeróżnych pod względem formy i stopnia trudności. Może być stosowana równocześnie podczas zajęć lekcyjnych, stanowiąc interesujące ich urozmaicenie, jak i jako gotowe...
Zbiór ćwiczeń jest starannie przypasowany do treści i układu podręcznika Sprzedaż produktów i usług reklamowych. Może być stosowany w szkołach realizujących podstawy programowe kształcenia w...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Karty pracy są uzupełnieniem tematów zawartych w podręczniku. Zostały podzielone na 5 rozdziałów. Zadania dobrane są do rozwoju dzieci: zaprojektuj plakat, uzupełnij diagram, ale też pomyśl,...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Zbiór ćwiczeń jest dostosowany do wydanego przez nas podręcznika Pracownicy administracji publicznej. Książka zawiera 122 rozmaite ćwiczenia, które pozwalają uczniom na powtórzenie i utrwalenie...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Podręcznik dla 5 klasy szkoły podstawowej Bóg szuka człowieka uwzględnia kryteria zawarte w podstawie programowej z 9 czerwca 2018 roku i jest zgodny z programem nauczania nr AZ-2-01/18.Składa...