Ćwiczenia redakcyjne dla uczniów klas 4-6 zawierają szesnaście rozdziałów poświęconych formom wypowiedzi przewidzianym w podstawie programowej na ten etap kształcenia. Są nadzwyczajnym...
Effekt 5. Język niemiecki. Liceum i technikum. Podręcznik z nagraniami proces podręczników Effekt jest przeznaczony dla uczniów kontynuujących naukę języka niemieckiego ją po szkole podstawowej....
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
"Kak raz" to linia podręczników nad wyraz poprawnie uznana przez nauczycieli. "Nowyj Kak raz 1" ma wszystkie mocne strony linii "Kak raz", a w dodatku posiada materiał...
Matematyka wokół nas. Zeszyt ćwiczeń. Klasa 6. Część 1 (kod publikacji: 1777B4). Nowa edycja 2022-2024Matematyka wokół nas do klasy 6. Część 1 to nowa wersja zeszytu ćwiczeń ściśle skorelowanego z...
Zeszyt ćwiczeń przypasowany jest do umiejętności uczniów klasy 8. Posiada zadania nietrudne i o średnim stopniu trudności, które zezwalają na zrozumienie podstawowych zależności, wyćwiczenie nowych...
Podręcznik do klasy 5 przedstawia zagadnienia z zakresu krajobrazów Polski i świata. Został opracowany w oparciu o najnowszy stan wiedzy geograficznej, dzięki temu uczeń zapozna się z aktualnymi...
Zbiór zadań Chemia. Klasa 3. Zakres podstawowy i rozszerzony jest adresowany do wszystkich uczniów poznających chemię zarówno w zakresie podstawowym, jak i planujących zdawać egzamin maturalny i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Podręcznik realizujący efekty kształcenia wspólne dla wszelkich zawodów branży samochodowej w zakresie PDG (Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej). Omówiono w nim m.in. Podstawy...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór zadań jest uzupełnieniem podręcznika Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie powiększonym dla uczniów klasy 3. Liceum i technikum. Dedykowany jest dla tych, którzy chcą przez...
Zeszyt posiada interesujące propozycje prac plastycznych, które dzieci mogą wykonać w trakcie zajęć w szkole. Tematy prac nawiązują do emocji (radość, smutek, szczęście, złość, zachwyt, strach,...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Zeszyt ćwiczeń jest ściśle skorelowany z podręcznikiem Matematyka. Podręcznik. Szkoła podstawowa. Klasa 7.Publikacja jest dostosowana do umiejętności uczniów klasy 7. Mieści zadania proste i o...
Niniejsza książka jest zestawem dziesięciu sprawdzianów obejmujących zadania z matematyki dla uczniów kończących szkołę podstawową. Sprawdzian na koniec szkoły podstawowej składa się z dwóch...
Atlas Przyroda Klasa 4 uwzględnia zmiany z nowej podstawy programowej.W atlasie przedstawiono zagadnienia za pomocą obszernych, czytelnych zdjęć, rysunków i map, funkcjonalnych infografik, a także...
Od 2015 roku na koniec klasy szóstej szkoły podstawowej uczniowie piszą sprawdzian według nowej, zmodyfikowanej formuły. W części dotyczącej języka polskiego znajdują się zadania sprawdzające...
Karty pracy do klasy 1 dotyczą zagadnień i lektur z wczesnych epok literackich: starożytność (antyk, Biblia), przeciętniewiecze, renesans, barok, oświecenie. Materiał kart pogrupowano...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
"Zadania z konkursów chemicznych dla gimnazjalistów" to książka, w której zostały zebrane zestawy zadań konkursowych z kilku województw (kujawsko-pomorskiego, łódzkiego, mazowieckiego,...