Effekt 5. Język niemiecki. Liceum i technikum. Podręcznik z nagraniami cykl podręczników Effekt jest przeznaczony dla uczniów kontynuujących naukę języka niemieckiego ją po szkole podstawowej. Jest...
"Podręcznik Chemia 4 do liceum i technikum" został opracowany z myślą o uczniach realizujących program chemii w zakresie powiększonym i planujących studiować kierunki przyrodnicze, medyczne...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
"Kak raz" to seria podręczników wyjątkowo prawidłowo lubiana poprzez nauczycieli. "Nowyj Kak raz 1" ma wszystkie zalety kolekcji "Kak raz", a na dodatek gromadzi materiał...
Podstawowymi maszynami najpowszechniej spotykanymi i wykorzystywanymi w procesach palowania są palownice i kafary. W związku z tym maszyny te są tematem niniejszej publikacji. Adresatami książki...
ffekt to seria podręczników bardzo poprawnie oceniona poprzez nauczycieli. Effect Neu ma wszystkie zalety linii Effect, a w dodatku materiał został przypasowany do wymogów nowej formuły egzaminu...
Zeszyt ćwiczeń dopasowany jest do umiejętności uczniów klasy 8. Zawiera zadania proste i o średnim stopniu trudności, które pozwalają na zrozumienie podstawowych zależności, wyćwiczenie nowych...
Zbiór zadań Chemia. Klasa 3. Zakres podstawowy i rozszerzony jest adresowany do wszelkich uczniów poznających chemię zarówno w zakresie podstawowym, jak i planujących zdawać egzamin maturalny i...
Zbiór zadań jest adresowany do wszystkim do uczniów uczących się chemii, jednocześnie tych poznających chemię w zakresiepodstawowym, jak i tych, którzy planują zdawać egzamin maturalny z chemii i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Podręcznik Fizyka 4. Liceum i technikum zawiera wszystkie treści, których znajomość obowiązuje podczas matury z fizyki. Podręcznik, przygotowany poprzez zespół doświadczonych autorów – praktyków,...
Podręcznik Fizyka 1, dzięki któremu uczniowie będą potrafili obserwować zjawiska fizyczne i wskazywać zastosowanie fizyki w życiu powszednim. Podręcznik obejmuje następujące działy: Kinematyka,...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
W książce w sposób ogólny omówiono konwencjonalne i odnawialne źródła ciepła w aspekcie ekonomii, wydajności energetycznej i ekologii. Podano też przykład wykonania i zastosowania audytu...
Effekt Neu 1. Język niemiecki. Liceum i technikum. Zeszyt ćwiczeń! Nowa edycja 2022-2024 Nowa seria podręczników i ćwiczeń Effekt Neu jest przeznaczona do języka niemieckiego dla uczniów liceum i...
Nowyj Kak raz 1. Język rosyjski. Liceum i Technikum. Zeszyt ćwiczeń. Nowa edycja 2022-2024 Zeszyt ćwiczeń Nowyj Kak raz 1. Język rosyjski. Liceum i Technikum. Nowa edycja 2022-2024 Kak raz należy...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Zeszyt ćwiczeń jest ściśle skorelowany z podręcznikiem Matematyka. Podręcznik. Szkoła podstawowa. Klasa 7.Publikacja jest dostosowana do umiejętności uczniów klasy 7. Mieści zadania proste i o...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik demonstruje, jak wiedza dotycząca atrakcji turystycznych wybranych krajów europejskich i świata może być użytkowana w projektowaniu imprez turystycznych. Wprowadza w tajniki...