Kulinarna podróż po świecie dla diabetyków i nie tylko!W poradniku odnajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich oraz z kuchni chińskiej, japońskiej i...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii umożliwia skuteczne opanowanie koniecznego w pracy słownictwa. Odpowiednio przypasowane ćwiczenia mają na celu zapewnienie...
Domowe wino może powstać nie tylko z winogron. Wyrób win z innych owoców, a także z warzyw, kwiatów, ziaren i ziół to hobby z tradycjami. Produkcja trunków z tych części, które zbierzesz w...
Dieta keto może być kolorowa, rozmaita, a zarazem szykowna! W tej unikatowej książce kucharskiej wynajdziesz 101 przepisów na śniadania na słono i na słodko, obiady: sycące zupy, przepyszne dania...
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, papryka czy...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Demonstruje wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
PONAD 150 PYSZNYCH PRZEPISÓW NA ZDROWE POSIŁKI DLA PRZYSZŁYCH MAM!No i stało się! Będziesz mamą! na pewno towarzyszą ci nie lada emocje, a obok radości pojawia się także niepokój o przebieg ciąży i...
Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację,jednak kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest – obok bap, czyli ryżu – sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego...
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Prezentuje wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych: ukazuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Przetwory owocowe tradycyjne, szykowne, egzotyczne Smak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają radować się smakiem i aromatem owoców...
Robert Winckiewicz, dobrze już znany wielu czytelnikom, w swej najnowszej książce zamieszcza przepisy na nowe pyszne i zdrowe produkty. W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów czytelnik...
Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, ale także warzyw i owoców....
W książce "Kuchenne szaleństwa" znajdziesz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, szybkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w...
Ta książka jest skierowana do wielbicieli najszlachetniejszego napoju, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami wspaniały, pełen nieoczekiwanek świat...
Przepisy z książek kucharskich znajdujących się w tym zestawie pozwolą nie tylko zaspokoić choćby najmocniej skrywane pragnienia łakomczucha, lecz także zyskać świadomość, że potrawy z makaronem,...
wielki wybór funkcjonalnych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym składnikiem są ziemniaki. Zupy, sałatki, zapiekanki, przystawki... Smacznego! Tytuł Ziemniaki Autor praca zbiorowa...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Przedstawia wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...