Ta książka w pełni zmieni twoje spojrzenie na gotowanie w plenerze! wynajdziesz tu przepisy autorskie i klasyczne, przeniesione z kuchni klasycznej do polowej, aby żar z ogniska dodał im...
Chleb bez glutenu$609 To prostsze niżeli myślisz! Początki przygody z bezglutenowymi wypiekami zwykle nie są nieskomplikowane. Pieczywo bez dodatku konwencjonalnych mąk nieraz wychodzi twarde albo...
Każdy z nas ma czasem kulinarne zachcianki! Nie chcesz spędzać w kuchni kilku godzin ani szukać jedzenia na telefon? Darek Kuźniak podsunie ci pomysły na coś szybkiego i smacznego ze składników,...
Svetlana Ovsyankina, tancerka Polskiego Baletu Narodowego i autorka bestsellerowej książki Fit przepisy od baletnicy, powraca z porcją nowych przepisów! Dieta baletnicy musi być odżywcza, dawać...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii pozwala na sprawne opanowanie koniecznego w pracy słownictwa. Optymalnie dostosowane ćwiczenia mają na celu zapewnienie...
Odkryj zieloną stronę mocy! Kilka lat temu autorka wraz ze swoją rodziną przeszła na dietę w całości roślinną. Zadecydowały o tym względy etyczne, a zmiana błyskawicznie zaowocowała poprawą jakości...
Gotuj zdrowo i pysznie według zasad mikroodżywiania! Mikroodżywianie to nauka wykazująca związki między stanem zdrowia człowieka a niedoborami komórkowymi wynikającymi z tego, jak się odżywiamy.Co...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Demonstruje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Koniec nudnych kanapek z serem! Nadeszła pudełkowa rewolucja! Spędzasz większość dnia poza domem, ale chcesz jeść zdrowo? Nie masz czasu na codzienne gotowanie? Szukasz pomysłów na proste i smaczne...
Wez udzial sie w wegetarianskiej uczcie i zakochaj sie w bezmiesnym gotowaniu! Masz ochote na cos pysznego$765 Cos prędkiego i sycacego, a moze cos bardziej gustownego, co zachwyci cie...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Pokazuje wiedzę i...
Przygotuj sobie coś pysznego w kwadrans! Marta Maciurzyńska, autorka popularnego profilu na Instagramie @zdrowo_w_15_minut powraca z kolejną częścią swej bestsellerowej książki i mnóstwem...
Polskie pola i ogrody kryją w sobie sporo kulinarnych skarbów. Ta książka uczy, jak wprowadzić do codziennego menu rośliny o atrakcyjnych smakach i wartościowych składnikach. Z pokrzywy i...
Comfort food to jedzenie dla ciała i duszy! Przypomnij sobie ukochane dania z dzieciństwa, miłe chwile spędzone w kuchni z mamą albo babcią. Ta książka to zbiór klasycznych polskich przepisów,...
Masz dość codziennego liczenia kalorii, planowania jadłospisów i starannego sporządzania listy zakupów? Anna Zyśk, autorka popularnego profilu @jedz.pysznie, przychodzi z pomocą! Jedz zdrowo i...
Jedz pysznie i zdrowo przez cały rok! To właśnie świeże warzywa i owoce z lokalnych upraw powinny być podstawą naszej diety. W odpowiednim dla nich sezonie są nie tylko najtańsze,w głównej mierze...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Nie masz czasu na gotowanie? Każdego dnia zastanawiasz się, co zjeść, by było zdrowo i smacznie, a przy tym łatwo i szybko? Nie musisz sięgać po gotowe dania – wystarczy kilka ulubionych produktów...
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Pokazuje wiedzę i uczy...
Tysia gotuje. I to jak! Prosto, smacznie i kolorowo. A najczęściej rodzinnie. Lubiana blogerka kulinarna Justyna Ratajczak wyznaje zasadę, iż przepisy muszą być jednocześnie prędkie w...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych: przedstawia treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
aktualnie powszechnie przyjmuje się, iż dieta oparta na zbożach, owocach i warzywach strączkowych to przepustka do zdrowia i witalności. Zważywszy na ograniczony wpływ tego typu diety na...