ZUPY. KonwencjonalnE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W tomie "Zupy" znalazły się zarówno polewki idealnie wszystkim...
JAJKA I SERY, CZYLI najkorzystniejszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W linii,,Kanon konwencjonalnej Kuchni Polskiej" przedstawiamy...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, konwencjonalne i oryginalne. Jeśli lubisz eksperymentować, mieszać smaki, z...
750 klasycznych polskich potraw to prezentacja najbardziej charakterystycznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc...
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować najróżniejsze gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wytworne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń oraz karmazyn,...
Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i małego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który raduje się ogromnym...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych części. Dość rezygnacji z ulubionych, klasycznych smaków. Jadłonomia po polsku przedstawia, iż kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie...
aktualnie powszechnie przyjmuje się, iż dieta oparta na zbożach, owocach i warzywach strączkowych to przepustka do zdrowia i witalności. Zważywszy na ograniczony wpływ tego rodzaju diety na...
Nowa książka autorki znanego bloga AmMniam!Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Odnajdziecie tu dania, które możecie przygotować zarówno dla siebie, jak i zaserwować gościom na...
Wydanie w mniejszym, bardziej funkcjonalnym formacie. Koniec z długimi listami trudno przystępnych części. Dość rezygnacji z ulubionych, konwencjonalnych smaków. Jadłonomia po polsku przedstawia,...
Jak słodko być zakochanym! Wszystkim, których ugodziła strzała amora, dedykujemy naszą uroczą książeczkę. Odszukacie w niej przepisy na wysublimowane desery i kuszące ciasta. Zróbcie we dwoje albo...
Cudze chwalicie, swego nie jecie!Podzieliliśmy niniejszą książkę na dwa działy, w których przedstawiamy różnorodne sposoby wykorzystania w kuchni owoców z polskich sadów i ogrodów oraz warzyw z...
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne śladowe przekąski, a także galarety, musy, pasztety i sałatki. Kanon klasycznej...