Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii pozwala na sprawne opanowanie potrzebnego w pracy słownictwa. Optymalnie dopasowane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Przedstawia wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Przedstawia wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Ukazuje wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych: ukazuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Choroby autoimmunologiczne to takie, w których w wyniku przeróżnych czynników środowiskowych, stresu czy nieprawidłowego stylu życia dochodzi do zaburzeń układu odpornościowego. Organizm początkuje...
To, w jaki sposób odżywiamy się, ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia, kondycji fizycznej oraz ogólnego samopoczucia. Nieprzemyślana dieta naraża nas na sporo problemów. W żywności czają się...
Poradnik jest skierowany do rodziców, którzy chcą zdrowo i racjonalnie odżywiać swoje dzieci. W książce znajdą odpowiedzi na nurtujące ich pytania dotyczące karmienia naturalnego i sztucznego....
Dietetycy są zgodni,dobrze zbilansowana dieta wegetariańska ma prawidłowy wpływ na zdrowie. U wegetarian rzadziej występują: otyłość, choroba niedokrwienna serca, nadciśnienie tętnicze, cukrzyca,...
Histamina produkowana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest - w optymalnych ilościach - niezbędna do życia. Jednak u alergików i osób z nietolerancją histamina zawarta w lekach i...
Autorki w przystępny sposób przedstawiają kwestie dotyczące zdrowego odżywiania dzieci w najróżniejszych grupach wiekowych. Osobny rozdział poświęcają żywieniu przyszłych matek. W poradniku...
Chcesz zacząć piec domowy chleb, lecz nie masz czasu lub nie wiesz, jak się za to zabrać? Ta książka jest dla ciebie. Dowiesz się z niej wszelkiego, czego Ci potrzeba, by przygotować swój pierwszy...
Jak dbać o zdrowy mikrobiom i jelita$285 Najnowsze badania naukowe wykazały, iż zdrowy mikrobiom jest kluczem nie tylko do odzyskania zdrowia fizycznego, ale także psychicznego. Ponadto jest...
Nieprzyjemne szczypanie w gardle po czekoladzie, wysypka po szklance mleka, kaszel po spaghetti… Któż z nas choć raz nie doświadczył męczącej zgagi. Dużo osób, u których zdiagnozowano chorobę...
dobre odżywianie i oddychanie powodują,dobrze się czujesz. Jednak niejednokrotnie po posiłku odczuwasz zmęczenie i brak energii. Jak to zmienić, podpowie Georg Weidinger, znany lekarz, który...
Szokujące fakty na temat refluksu! Refluks to patologiczne cofanie treści żołądkowej do przełyku. Jest nie tylko nieprzyjemny i sprawia dyskomfort u chorego,zwykle może być niebezpieczny....
Odkryj jak dzięki ajurwedzie – starożytnej medycynie indyjskiej – naturalnie zadbać o poprawną pracę tarczycy, pokonać Hashimoto, stany zapalne, nadczynność lub niedoczynność! Autorka odkryje przed...
Najnowsze badania naukowe potwierdzają istnienie chorób mikrobiomowych! Udowodniono bowiem, iż nieobecność niektórych szczepów bakterii w jelicie wywołuje chaos, którego konsekwencją mogą być ADHD,...