ZUPY. KlasycznE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W tomie "Zupy" znalazły się równocześnie polewki nieprzeciętnie...
JAJKA I SERY, CZYLI najkorzystniejszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON klasycznEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W serii,,Kanon klasycznej Kuchni Polskiej" przedstawiamy...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, konwencjonalne i oryginalne. Jeśli lubisz eksperymentować, mieszać smaki, z...
750 tradycyjnych polskich potraw to prezentacja najistotniej charakterystycznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc...
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować najróżniejsze gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wysmakowane dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń, a także...
Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i małego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który cieszy się ogromnym...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych komponentów. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku ukazuje, iż kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie...
Prostota, przyjemność, pasja i miłość – to z tych składników stworzycie najkorzystniejsze dania! Zapraszam Was na drugą część kulinarnej przygody, która powstała właśnie dzięki tym tajnym...
Chcesz zacząć piec domowy chleb, ale nie masz czasu lub nie wiesz, jak się za to wziąć? Ta książka jest dla ciebie. Dowiesz się z niej wszystkiego, czego Ci trzeba, aby przygotować swój pierwszy...
Nowa książka autorki znanego bloga AmMniam!Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Odnajdziecie tu dania, które możecie przygotować równocześnie dla siebie, jak i zaserwować...
Wydanie w mniejszym, bardziej funkcjonalnym formacie. Koniec z długimi listami trudno dostępnych komponentów. Dość rezygnacji z ulubionych, klasycznych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że...
Świeżo wypieczony chleb o chrupiącej skórce.Pachnące latem racuchy z jabłkami.Delikatne kluski kładzione z rozpływającym się masłem.Knedle ze słodkimi truskawkami polane śmietaną.Lekkie jak chmurka...
Wyrusz w smakowitą wędrówkę, w trakcie której odkryjesz receptury inspirowane kulinarnie bogatym dziedzictwem świata Wiedźmina. Przepisy skategoryzowane i spisane poprzez kulinarną przewodniczkę...
Po wielkim entuzjazmie i ogromnym wsparciu, jakie otrzymałem od Was po dwóch poprzednich tomach, zdecydowałem się kontynuować tę smakowitą podróż.Nadal trzymam się zasady prostoty i przepisy są...
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne małe przekąski, a także galarety, musy, pasztety i sałatki. Kanon tradycyjnej...