Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i niedużego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który raduje się ogromnym...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych części. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku przedstawia, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i jednakowo...
obecnie powszechnie przyjmuje się, iż dieta oparta na zbożach, owocach i warzywach strączkowych to przepustka do zdrowia i witalności. Zważywszy na ograniczony wpływ tego typu diety na środowisko,...
Warzywa na stół!Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew, a także topinambur – siedem warzyw, kiedyś znanych i uwielbianych, a dziś już zapomnianych albo przypisanych do zaledwie...
Nowa książka autorki sławnego bloga AmMniam!Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Znajdziecie tu dania, które możecie przygotować równocześnie dla siebie, jak i zaserwować...
Wydanie w mniejszym, bardziej użytecznym formacie. Koniec z długimi listami trudno dostępnych komponentów. Dość rezygnacji z ulubionych, konwencjonalnych smaków. Jadłonomia po polsku przedstawia,...
Odkryj kasze na nowo!Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowaniezpasja.pl, specjalnie na zapotrzebowania tej publikacji przygotowali aż 105 pomysłowych przepisów, a wszystkie z kaszą...
Jak słodko być zakochanym! Wszystkim, których ugodziła strzała amora, dedykujemy naszą uroczą książeczkę. Wynajdziecie w niej przepisy na wysublimowane desery i kuszące ciasta. Zróbcie we dwoje...
Cudze chwalicie, swego nie jecie!Podzieliliśmy niniejszą książkę na dwa działy, w których demonstrujemy zróżnicowane sposoby użycia w kuchni owoców z polskich sadów i ogrodów oraz warzyw z...