Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
zestaw gromadzi trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W klasycznym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy posiadają sporo smaków, jadamy już nie tylko...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najmocniej urozmaiconych kuchni świata.Wśród klasycznych potraw znajdziecie...
Mięso indyka, gęsi albo kaczki jest gustowne a zarazem odznacza się doskonałymi właściwościami dietetycznymi. Książka gromadzi 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek....
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii pozwala na skuteczne opanowanie niezbędnego w pracy słownictwa. Trafnie dobrane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie wydajnej...
Chcesz zaskoczyć gości ciekawymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz posiadać dietetyczne posiłki do pracy? lub pyszne dania obiadowe, które...
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Profesjonalne podawanie serów, a także...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Ukazuje wiedzę i uczy...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Ukazuje wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych: pokazuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Choroby autoimmunologiczne to takie, w których w wyniku rozmaitych czynników środowiskowych, stresu czy nieprawidłowego stylu życia dochodzi do zaburzeń układu niepodatnościowego. Organizm zaczyna...
Rezygnacja z cukru jeszcze nigdy nie była tak nietrudna!Bez cukru da się żyć, a ten poradnik pokaże ci, jak zachować urozmaiconą i smaczną dietę, unikając zachcianek, a także niebezpieczeństw...
To, w jaki sposób odżywiamy się, ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia, kondycji fizycznej i ogólnego samopoczucia. Nieprzemyślana dieta naraża nas na dużo problemów. W żywności czają się...
Poradnik jest skierowany do rodziców, którzy chcą zdrowo i racjonalnie odżywiać swoje dzieci. W książce znajdą odpowiedzi na nurtujące ich pytania dotyczące karmienia naturalnego i sztucznego....
Dietetycy są zgodni,należycie zbilansowana dieta wegetariańska ma dobry wpływ na zdrowie. U wegetarian rzadziej występują: otyłość, choroba niedokrwienna serca, nadciśnienie tętnicze, cukrzyca,...
Histamina wytworzona w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest - w trafnych ilościach - potrzebna do życia. Jednak u alergików i osób z nietolerancją histamina zawarta w lekach i...
Autorki w przystępny sposób przedstawiają kwestie dotyczące zdrowego odżywiania dzieci w różnorodnych grupach wiekowych. Osobny rozdział poświęcają żywieniu przyszłych matek. W poradniku omówiono...
Rezygnacja z produktów pochodzenia zwierzęcego nigdy nie była łatwiejsza! Możesz zacząć lepiej się odżywiać, nie zmieniając przy tym radykalnie swojego stylu życia, a do tego nadal jeść smaczne i...