Książka dla pokolenia,,teściowych" i,,synowych", osób zainteresowanych kulinariami i blogami. Nieprzeciętny podarek dla mamy, teściowej, żony, narzeczonej. Kuchnia łączy pokolenia....
Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów zawiera charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, dane na temat ich atrybuty, możliwości uprawy, sposobu zbioru, a także wykorzystania....
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszystkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły i jakie jest ich znaczenie i jaki mają wpływ...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W dostępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
ponadczasowe książki mistrza firma Łebkowskiego pomagają kolejnym pokoleniom Polaków w nauce gotowania i odkrywaniu tajników sztuki kulinarnej. Nowy dobór przepisów to funkcjonalna sugestia dla...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to niezwykle cenny składnik naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je ochoczo, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a przy...
Czy może być coś ulepszonego niżeli pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika? Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i przystępny...
Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako komponent ciast służą naszemu organizmowi bardziej aniżeli jesteśmy w stanie to...
Rezygnacja z cukru jeszcze nigdy nie była tak przystępna!Bez cukru da się żyć, a ten poradnik pokaże ci, jak zachować urozmaiconą i smaczną dietę, unikając zachcianek oraz niebezpieczeństw sięgania...
Produkty prawidłowej jakości są dziś przystępne dla wszelkich, a przygotowanie zdrowego posiłku wcale nie musi zabierać dużo czasu i energii. Wystarczy zgromadzić pewną wiedzę i rozwinąć...
Warzywa na stół!Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew, a także topinambur – siedem warzyw, kiedyś znanych i renomowanych, a dziś już zapomnianych lub przypisanych do zaledwie...
Rezygnacja z produktów pochodzenia zwierzęcego nigdy nie była łatwiejsza! Możesz zacząć lepiej się odżywiać, nie zmieniając przy tym radykalnie swego stylu życia, a do tego nadal jeść smaczne i...
Odkryj kasze na nowo!Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowaniezpasja.pl, specjalnie na zapotrzebowania tej publikacji przygotowali aż 105 pomysłowych przepisów, a wszystkie z kaszą...
Zaczynasz swoją przygodę z weganizmem albo innym sposobem żywienia wykluczającym mięso i chcesz się dowiedzieć, jakie roślinne produkty są bogatym źródłem białka? A może od lat stosujesz taką dietę...
Czy może być coś ulepszonego niżeli pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika?Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i dostępny sposób...
Indie to kraj z bogatymi tradycjami wegetariańskimi, który może pochwalić się bardzo urozmaiconą kuchnią, z subtelnymi różnicami regionalnymi. W tej książce znalazły się przepisy między innymi na...
Jeśli żyjesz w ciągłym biegu, nie masz zbyt dużo czasu na gotowanie, a chcesz odżywiać się zdrowo, nie wydając przy tym mnóstwo? ta książka jest dla Ciebie! Autorka oferuje zbilansowany,w głównej...
Opracowana przez lekarza medycyny dr firma Haymana dieta pegańska bije rekordy popularności. W założeniu ma integrować najmocniej prawidłowe dla zdrowia człowieka wybrane komponenty diet paleo i...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego – lista produktów jest istotnie bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Przekazane na samodzielnie upieczonym chlebie...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już na pewno nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych, najwyższej...