Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii umożliwia skuteczne opanowanie potrzebnego w pracy słownictwa. Optymalnie dostosowane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Ukazuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad...
Odkryjcie smaki i aromaty świata ze zwycięzcą i uczestnikami ósmej edycji programu „Masterchef Junior Polska"! Dobra zabawa i tworzenie niezapomnianych smaków – to przepis na sukces Ignacego...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Ukazuje wiedzę i uczy...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Demonstruje wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz, a także technik żywienia i usług gastronomicznych: ukazuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Robert Winckiewicz, dobrze już znany wielu czytelnikom, w swojej najnowszej książce zamieszcza przepisy na nowe pyszne i zdrowe produkty. W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów czytelnik...
Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, lecz także warzyw i owoców....
Trudno przecenić wpływ diety na zdrowie – konsekwentnie używana wspomaga przemianę materii, zwiększa wytrzymałość na infekcje, wpływa korzystnie na nastrój, wygląd i samopoczucie.W „Zdrowo każdego...
W książce "Kuchenne szaleństwa" wyszukasz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, szybkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w zależności...
Ta książka jest skierowana do zwolenników najszlachetniejszego trunku, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami wspaniały, pełen niespodzianek świat...
Przepisy z książek kucharskich znajdujących się w tym pakiecie pozwolą nie tylko zaspokoić nawet najmocniej skrywane pragnienia łakomczucha, ale także zyskać świadomość, że potrawy z makaronem,...
obszerny dobór praktycznych przepisów na pyszne dżemy, konfitury i galaretki, przyrządzone z przeróżnych owoców: jabłek, gruszek, śliwek, malin, porzeczek, fig... Smacznego! Tytuł Dżemy Autor praca...
ODKRYJCIE SMAKI I AROMATY ŚWIATA ZE ZWYCIĘZCĄ I UCZESTNIKAMI ÓSMEJ EDYCJI PROGRAMU „,MASTERCHEF JUNIOR POLSKA“,!Dobra zabawa i tworzenie niezapomnianych smaków - to przepis na sukces Ignacego...
obszerny wybór ergonomicznych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym elementyem są ziemniaki. Zupy, sałatki, zapiekanki, przystawki... Smacznego! Tytuł Ziemniaki Autor praca zbiorowa...
Słownik jest asygnowany dla wszystkich, którzy pracują lub zamierzają pracować za granicą w sektorze gastronomicznym, pubach, restauracjach, kawiarniach, stołówkach itp. Niezwykle przydatny będzie...