Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i niewiele znaczącego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który cieszy się...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych komponentów. Dość rezygnacji z ulubionych, klasycznych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i jednakowo...
Reprint broszurki z 1929 roku z nietrudnymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych nieskomplikowanych sałat i sałatek. W poradniku znajdziemy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane...
Nowa książka autorki sławnego bloga AmMniam!Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Wyszukacie tu dania, które możecie przygotować zarówno dla siebie, jak i zaserwować gościom na...
Wydanie w mniejszym, bardziej ergonomicznym formacie. Koniec z długimi listami trudno przystępnych części. Dość rezygnacji z ulubionych, konwencjonalnych smaków. Jadłonomia po polsku przedstawia,...