Dwie cudowne książeczki P.L. Travers nawiązujące do kolekcji o czarodziejskiej niani Mary Poppins. Który nieduży czytelnik nie próbował nigdy swoich sił w kuchni? Z `Mary Poppins w kuchni`...
Reprint broszurki z 1929 roku z nieskomplikowanymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt...
Robert Winckiewicz, należycie już znany wielu czytelnikom, w swej najnowszej książce zamieszcza przepisy na nowe pyszne i zdrowe produkty. W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów czytelnik...
Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, ale także warzyw i owoców....
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
Trudno przecenić wpływ diety na zdrowie – konsekwentnie stosowana wspomaga przemianę materii, powiększa niepodatność na infekcje, wpływa należycie na nastrój, wygląd i samopoczucie. W „Zdrowo...
W książce "Kuchenne szaleństwa" odszukasz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, szybkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w zależności...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych łatwych sałat i sałatek. W poradniku wyszukamy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i jarzynowe,...
Ta książka jest skierowana do sympatyków najszlachetniejszego napoju, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami genialny, pełen nieprzewidzianek świat...
Przepisy z książek kucharskich znajdujących się w tym komplecie pozwolą nie tylko zaspokoić nawet najszczególniej skrywane pragnienia łakomczucha, ale także zyskać świadomość, iż potrawy z...
obfity dobór praktycznych przepisów na pyszne dżemy, konfitury i galaretki, przyrządzone z rozmaitych owoców: jabłek, gruszek, śliwek, malin, porzeczek, fig... Smacznego! Tytuł Dżemy Autor praca...
spory dobór praktycznych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym elementyem są ziemniaki. Zupy, sałatki, zapiekanki, przystawki... Smacznego! Tytuł Ziemniaki Autor praca zbiorowa...
Czy kiedykolwiek, zaglądając do swej lodówki, zastanawialiście się, co zrobić z produktami, które pozostały wam po przygotowaniu posiłków? Resztkami, z których pozornie nic nie da się już zrobić?...
Czy kiedykolwiek, zaglądając do swej lodówki, zastanawialiście się, co zrobić z produktami, które pozostały wam po przygotowaniu posiłków? Resztkami, z których pozornie nic nie da się już zrobić?...