Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i śladowego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który cieszy się ogromnym...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku przedstawia, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie...
Rezygnacja z cukru jeszcze nigdy nie była tak prosta!Bez cukru da się żyć, a ten poradnik pokaże ci, jak zachować urozmaiconą i smaczną dietę, unikając zachcianek, a także niebezpieczeństw sięgania...
Dawno, dawno temu, kiedy blender kuchenny był absolutną nowością, a sprzedawczynie w delikatesach zapytane o soczewicę lub produkty sojowe robiły obszerne oczy... Czyli przed ponad dwudziestoma...
Nowa książka autorki znanego bloga AmMniam!Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Wyszukacie tu dania, które możecie przygotować równocześnie dla siebie, jak i zaserwować gościom...
Wydanie w mniejszym, bardziej użytecznym formacie. Koniec z długimi listami trudno przystępnych elementów. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku ukazuje, iż...
Rezygnacja z produktów pochodzenia zwierzęcego nigdy nie była łatwiejsza! Możesz zacząć lepiej się odżywiać, nie zmieniając przy tym radykalnie swego stylu życia, a do tego nadal jeść smaczne i...
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, łatwe desery z nutką ekstrawagancji, a także kuchenne niezbędniki, czyli dodatki o znacznej sile rażenia....
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, nieskomplikowane desery z nutką ekstrawagancji oraz kuchenne potrzebniki, czyli dodatki o sporej sile...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy!Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Książka dla wszelkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy!Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Dynia to bezsprzecznie królowa jesieni. Majestatyczna i unikatowa. Można jeść ją na kolisto! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na ascetycznie. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Ateny nie są nieskomplikowanym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować."Ateny do zjedzenia" - kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna...
Nowa książka jednej z najistotniej popularnych i cenionych postaci polskiej sceny kulinarnej. Michał Korkosz, lepiej znany jako Rozkoszny, autor bloga rozkoszny.pl powraca z nową porcją...
Wegańskie pyszności to wymarzona pomoc dla osób stawiających pierwsze kroki w świecie kuchni wegańskiej, choć nie tylko. Dunja Gulin, szefowa kuchni, a także doświadczona dietetyczka prowadząca...