Japonia od wiekow fascynuje Europejczykow. To zakatek swiata, gdzie innowacyjnosc miesza sie z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technologicznych, starych swiatyn i świetniego jedzenia, o...
Od kiedy Japończycy jadają sushi$919Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem$920 Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków$921 Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze...
Dawno, dawno temu, kiedy blender kuchenny był absolutną nowością, a sprzedawczynie w delikatesach zapytane o soczewicę albo produkty sojowe robiły znaczne oczy... Czyli przed ponad dwudziestoma...
Trudno przecenić wpływ diety na zdrowie – konsekwentnie użytkowana wspomaga przemianę materii, rozszerza odporność na infekcje, wpływa dobrze na nastrój, wygląd i samopoczucie.W „Zdrowo każdego...
W książce "Kuchenne szaleństwa" wynajdziesz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, szybkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w...
Ta książka jest skierowana do wielbicieli najszlachetniejszego trunku, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami wyśmienity, pełen nieoczekiwanek świat...
Poznaj smaki wielokulturowej Jerozolimy zawarte w potrawach, które prezentują niesłychaną hojność regionu. Szakszuka to nazwa dania wywodzącego się z Afryki Północnej – po arabsku słowo to oznacza...
Wegańskie pyszności to wymarzona pomoc dla osób stawiających pierwsze kroki w świecie kuchni wegańskiej, choć nie tylko. Dunja Gulin, szefowa kuchni i doświadczona dietetyczka prowadząca kursy...