ZUPY. KlasycznE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON tradycyjnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W tomie "Zupy" znalazły się zarówno polewki wspaniale wszystkim znanem.in....
JAJKA I SERY, CZYLI najkorzystniejszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON klasycznEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W kolekcji,,Kanon klasycznej Kuchni Polskiej" ukazujemy najlepsze,...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, tradycyjne i oryginalne. Jeśli lubisz eksperymentować, mieszać smaki, z ziemniaków...
750 tradycyjnych polskich potraw to prezentacja najszczególniej standardowych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc...
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować zróżnicowane gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i gustowne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń oraz karmazyn,...
Japonia od wiekow fascynuje Europejczykow. To zakatek swiata, gdzie nowoczesnosc miesza sie z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych swiatyn, a także wyśmieniciego jedzenia,...
Od kiedy Japończycy jadają sushi$919Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem$920 Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków$921 Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze...
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne niepokaźne przekąski i galarety, musy, pasztety i sałatki. Kanon konwencjonalnej...