Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów mieści charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, informacje na temat ich parametry, możliwości uprawy, sposobu zbioru, a także użycia....
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszelkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły i jakie jest ich znaczenie i jaki mają wpływ...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W dostępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to stanowczo cenny komponent naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je z ochotą, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a...
Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako składnik ciast służą naszemu organizmowi bardziej niżeli jesteśmy w stanie to sobie...
Dawno, dawno temu, kiedy blender kuchenny był absolutną nowością, a sprzedawczynie w delikatesach zapytane o soczewicę lub produkty sojowe robiły szerokie oczy... Czyli przed ponad dwudziestoma...
Opracowana przez lekarza medycyny dr marka Haymana dieta pegańska bije rekordy popularności. W założeniu ma konsolidować najszczególniej prawidłowe dla zdrowia człowieka wybrane elementy diet paleo...
Wegańskie pyszności to wymarzona pomoc dla osób stawiających pierwsze kroki w świecie kuchni wegańskiej, choć nie tylko. Dunja Gulin, szefowa kuchni i doświadczona dietetyczka prowadząca kursy...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego – lista produktów jest wyjątkowo bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Podane na samodzielnie upieczonym chlebie albo...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już bez wątpienia nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych,...