Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii zezwala na skuteczne opanowanie potrzebnego w pracy słownictwa. Trafnie przypasowane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie...
Podręcznik pozostał napisany zgodnie z programem nauczania, a także ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02. Treści...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Demonstruje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Demonstruje wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Prezentuje wiedzę i uczy...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych: demonstruje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów posiada charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, informacje na temat ich cechy, możliwości uprawy, sposobu zbioru oraz zastosowania....
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszelkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły, a także jakie jest ich znaczenie i jaki mają...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W przystępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
Największym skarbem człowieka jest zdrowie!Co jeść, jak, kiedy i ile, żeby przywrócić i zachować zdrowie? Odpowiedzi na te pytania udziela doktor nauk medycznych, jedna z najmocniej znanych...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to niezwykle cenny komponent naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je z ochotą, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a...
Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako składnik ciast służą naszemu organizmowi bardziej niż jesteśmy w stanie to sobie...
Poradnik zaliczany do klasyki, sprzedano już ponad 100 000 egzemplarzy.Opracowana w 1986 roku i przetestowana przez naukowców Europejskiego Instytut Badań nad Odżywianiem (IREN), metoda doktora...
Książka „Powrót do życia, czyli o stwardnieniu rozsianym i chorobach nowotworowych inaczej" powstała na podstawie doświadczeń i przemyśleń, które zbierałam od chwili wystąpienia u mnie...
Opracowana poprzez lekarza medycyny dr firma Haymana dieta pegańska bije rekordy popularności. W założeniu ma scalać najistotniej prawidłowe dla zdrowia człowieka wybrane części diet paleo i...
Młodzi ludzie, szukając swego miejsca w świecie, bywają niepewni i zagubieni. Chcą jednocześnie zachować swą indywidualność i oryginalność, jak na dodatek upodobnić się do rówieśników, wzorców...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego – lista produktów jest bardzo bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Podane na samodzielnie upieczonym chlebie albo...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już bez dwóch zdań nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych,...