Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i drobnego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który cieszy się ogromnym...
Japonia od wiekow fascynuje Europejczykow. To zakatek swiata, gdzie innowacyjnosc miesza sie z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych swiatyn oraz świetniego jedzenia, o...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku demonstruje, iż kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i...
Od kiedy Japończycy jadają sushi$919Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem$920 Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków$921 Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze...
Robert Winckiewicz, należycie już znany wielu czytelnikom, w swej najnowszej książce zamieszcza przepisy na świeże pyszne i zdrowe produkty. W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów...
Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, lecz także warzyw i owoców....
Trudno przecenić wpływ diety na zdrowie – konsekwentnie wykorzystywana wspomaga przemianę materii, zwiększa oporność na infekcje, wpływa korzystnie na nastrój, wygląd i samopoczucie. W „Zdrowo...
W książce "Kuchenne szaleństwa" znajdziesz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, szybkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w...
Ta książka jest skierowana do wielbicieli najszlachetniejszego napoju, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami perfekcyjny, pełen niespodziewanek świat...
Nowa książka autorki sławnego bloga AmMniam!Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Wynajdziecie tu dania, które możecie przygotować jednocześnie dla siebie, jak i zaserwować...
Przepisy z książek kucharskich znajdujących się w tym komplecie pozwolą nie tylko zaspokoić choćby najszczególniej skrywane pragnienia łakomczucha, lecz także zyskać świadomość, że potrawy z...
Wydanie w mniejszym, bardziej funkcjonalnym formacie. Koniec z długimi listami trudno przystępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, klasycznych smaków. Jadłonomia po polsku ukazuje, że...
pokaźny wybór funkcjonalnych przepisów na pyszne dżemy, konfitury i galaretki, przyrządzone z rozmaitych owoców: jabłek, gruszek, śliwek, malin, porzeczek, fig... Smacznego! Tytuł Dżemy Autor praca...
pokaźny dobór funkcjonalnych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym składnikiem są ziemniaki. Zupy, sałatki, zapiekanki, przystawki... Smacznego! Tytuł Ziemniaki Autor praca zbiorowa...
Ta książka wspaniale łączy tradycję z progresywnością. Fajne jest to, iż każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne komponenty, a przepisy opatrzone są pięknymi zdjęciami. To zbiór najlepszych...