Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii zezwala na wydajne opanowanie niezbędnego w pracy słownictwa. Odpowiednio dopasowane ćwiczenia mają na celu zapewnienie...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Przedstawia wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Demonstruje wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Przedstawia wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych: przedstawia treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Robert Winckiewicz, prawidłowo już znany wielu czytelnikom, w swojej najnowszej książce zamieszcza przepisy na nowe pyszne i zdrowe produkty. W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów...
Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, ale także warzyw i owoców....
Trudno przecenić wpływ diety na zdrowie – konsekwentnie wykorzystywana wspomaga przemianę materii, rozszerza niepodatność na infekcje, wpływa dobrze na nastrój, wygląd i samopoczucie.W „Zdrowo...
W książce "Kuchenne szaleństwa" znajdziesz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, prędkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w...
Domowe nalewki atrakcyjnie smakują, należycie wpływają na zdrowie, są dumą domowej piwniczki i uatrakcyjnieniem spotkań z rodziną i przyjaciółmi. To także sposób na utrwalenie aromatów i smaków...
Ta książka jest skierowana do wielbicieli najszlachetniejszego trunku, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami wyśmienity, pełen niespodziewanek świat...
Przepisy z książek kucharskich znajdujących się w tym pakiecie pozwolą nie tylko zaspokoić choćby najszczególniej skrywane pragnienia łakomczucha, ale także zyskać świadomość, iż potrawy z...
duży wybór funkcjonalnych przepisów na pyszne dżemy, konfitury i galaretki, przyrządzone z różnych owoców: jabłek, gruszek, śliwek, malin, porzeczek, fig... Smacznego! Tytuł Dżemy Autor praca...
obfity dobór poręcznych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym komponentyem są ziemniaki. Zupy, sałatki, zapiekanki, przystawki... Smacznego! Tytuł Ziemniaki Autor praca zbiorowa...
Ta książka znakomicie łączy tradycję z innowacyjnością. Fajne jest to, iż każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne składniki, a przepisy opatrzone są efektownymi zdjęciami. To zbiór...