Kuchnie świata obfitują w potrawy z owocami, warzywami i przyprawami, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków, działających na wszystkie zmysły i wzmagających apetyt na miłość. Są...
znakomite dania z grilla wcale nie muszą ociekać tłuszczem. Nie muszą również być nudne. Zapraszamy do poszukiwań nowych smaków i połączeń, bo nawet z podstawowego zestawu produktów można...
Konfitury, dżemy, kiszonki... Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych przetworów. Zamknięte w słoikach skarby lata są nie tylko pyszne, ale też zdrowe! A ich przygotowanie wbrew pozorom nie musi...
Dna moczanowa. Poradnik dla Pacjenta, wyd. Drugie to. Dowiesz się, jak pokonać dnę, a Twoje życie stanie się łatwiejsze. W poradniku odszukasz także jadłospisy, które pomogą Ci w przestrzeganiu...
Ojciec Święty rzadko jadał sam, a „papieskie obiady” traktował jako okazję do spotkań i rozmów w mniej formalnej atmosferze. Wszyscy, którzy mieli okazję w nich uczestniczyć, wspominają, iż papież...
W powszechnym mniemaniu kuchnia klasztorna uchodzi nieraz za synonim kuchni staropolskiej, solidnie zakorzenionej w naszej tradycji kulinarnej, odwołującej się do wielowiekowych doświadczeń...
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, łatwe desery z nutką ekstrawagancji, a także kuchenne potrzebniki, czyli dodatki o znacznej sile rażenia....
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, nietrudne desery z nutką ekstrawagancji oraz kuchenne niezbędniki, czyli dodatki o sporej sile rażenia....
Książka dla wszelkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy!Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy!Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Ateny nie są prostym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować."Ateny do zjedzenia" - kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera...
Nowa książka jednej z najszczególniej modnych i uwielbianych postaci polskiej sceny kulinarnej. Michał Korkosz, lepiej znany jako Rozkoszny, autor bloga rozkoszny.pl powraca z nową porcją...
Ta książka świetnie łączy tradycję z innowacyjnością. Fajne jest to, iż każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne komponenty, a przepisy opatrzone są spektakularnymi zdjęciami. To zbiór...