Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
pakiet zawiera trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W klasycznym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy posiadają niemało smaków, jadamy już nie tylko...
Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wysmakowane a zarazem odznacza się nieprzeciętnymi właściwościami dietetycznymi. Książka posiada 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek....
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii umożliwia produktywne opanowanie niezbędnego w pracy słownictwa. Stosownie przypasowane ćwiczenia mają na celu zapewnienie...
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Profesjonalne podawanie serów, a także...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Ukazuje wiedzę i uczy...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Ukazuje wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych: ukazuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Jak dbać o zdrowy mikrobiom i jelita$285 Najnowsze badania naukowe wykazały, iż zdrowy mikrobiom jest kluczem nie tylko do odzyskania zdrowia fizycznego, lecz także psychicznego. Na dodatek jest...
Nieprzyjemne szczypanie w gardle po czekoladzie, wysypka po szklance mleka, kaszel po spaghetti… Któż z nas choć raz nie doświadczył męczącej zgagi. Sporo osób, u których zdiagnozowano chorobę...
dobre odżywianie i oddychanie powodują,dobrze się czujesz. Jednak nieraz po posiłku odczuwasz zmęczenie i brak energii. Jak to zmienić, podpowie Georg Weidinger, znany lekarz, który wspólnie ze...
Odkryj jak dzięki ajurwedzie – starożytnej medycynie indyjskiej – naturalnie zadbać o prawidłową pracę tarczycy, pokonać Hashimoto, stany zapalne, nadczynność lub niedoczynność! Autorka odkryje...
Szokujące fakty na temat refluksu! Refluks to patologiczne cofanie treści żołądkowej do przełyku. Jest nie tylko nieprzyjemny i sprawia dyskomfort u chorego,na ogół może być niebezpieczny....
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najistotniej urozmaiconych kuchni świata.Wśród tradycyjnych potraw znajdziecie...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce posiadać każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy...
Smaczna oraz mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać żeby się mogło, że decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą niełatwe zadanie. Co...
Najnowsze badania naukowe potwierdzają istnienie chorób mikrobiomowych! Udowodniono bowiem, że nieobecność niektórych szczepów bakterii w jelicie powoduje chaos, którego efektem mogą być ADHD,...
Czy można odżywiać się zdrowo i równocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują zarówno dietetycy, jak i profesjonalni kucharze czy...