ZUPY. KonwencjonalnE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON tradycyjnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W tomie "Zupy" znalazły się jednocześnie polewki nadzwyczajnie...
JAJKA I SERY, CZYLI najkorzystniejszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON tradycyjnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W kolekcji,,Kanon konwencjonalnej Kuchni Polskiej" ukazujemy najlepsze,...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii umożliwia produktywne opanowanie potrzebnego w pracy słownictwa. Odpowiednio dobrane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, klasyczne i oryginalne. Jeśli lubisz eksperymentować, mieszać smaki, z ziemniaków...
750 tradycyjnych polskich potraw to prezentacja najbardziej typowych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc podstawowe...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Ukazuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Pokazuje wiedzę i uczy...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować zróżnicowane gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wykwintne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń oraz karmazyn,...
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Ukazuje wiedzę i uczy...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz, a także technik żywienia i usług gastronomicznych: przedstawia treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce posiadać każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy...
Jak dbać o zdrowy mikrobiom i jelita$285 Najnowsze badania naukowe wykazały, iż zdrowy mikrobiom jest kluczem nie tylko do odzyskania zdrowia fizycznego, ale także psychicznego. Dodatkowo jest...
Nieprzyjemne szczypanie w gardle po czekoladzie, wysypka po szklance mleka, kaszel po spaghetti… Któż z nas choć raz nie doświadczył męczącej zgagi. Niemało osób, u których zdiagnozowano chorobę...
korzystne odżywianie i oddychanie powodują,należycie się czujesz. Jednak często po posiłku odczuwasz zmęczenie i brak energii. Jak to zmienić, podpowie Georg Weidinger, znany lekarz, który wspólnie...
Odkryj jak dzięki ajurwedzie – starożytnej medycynie indyjskiej – naturalnie zadbać o korzystną pracę tarczycy, pokonać Hashimoto, stany zapalne, nadczynność albo niedoczynność! Autorka odkryje...
Szokujące fakty na temat refluksu! Refluks to patologiczne cofanie treści żołądkowej do przełyku. Jest nie tylko nieprzyjemny i powoduje dyskomfort u chorego,zwykle może być niebezpieczny....
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne śladowe przekąski, a także galarety, musy, pasztety i sałatki. Kanon klasycznej...
Smaczna i mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać żeby się mogło, iż decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą niełatwe zadanie. Co zrobić,...
Najnowsze badania naukowe potwierdzają istnienie chorób mikrobiomowych! Udowodniono bowiem, iż nieobecność niektórych szczepów bakterii w jelicie powoduje chaos, którego efektem mogą być ADHD,...
Czy można odżywiać się zdrowo i równocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują zarówno dietetycy, jak i profesjonalni kucharze czy...