Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii umożliwia produktywne opanowanie potrzebnego w pracy słownictwa. Trafnie przypasowane ćwiczenia mają na celu zapewnienie...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Pokazuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Demonstruje wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Przedstawia wiedzę i uczy...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz, a także technik żywienia i usług gastronomicznych: ukazuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce posiadać każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy...
Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i niewiele znaczącego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który raduje się...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych elementów. Dość rezygnacji z ulubionych, konwencjonalnych smaków. Jadłonomia po polsku przedstawia, iż kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i tak...
Jak dbać o zdrowy mikrobiom i jelita$285 Najnowsze badania naukowe wykazały, iż zdrowy mikrobiom jest kluczem nie tylko do odzyskania zdrowia fizycznego, lecz także psychicznego. W dodatku jest...
Nowa książka autorki słynnego bloga AmMniam!Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Wyszukacie tu dania, które możecie przygotować równocześnie dla siebie, jak i zaserwować...
Wydanie w mniejszym, bardziej praktycznym formacie. Koniec z długimi listami trudno dostępnych części. Dość rezygnacji z ulubionych, klasycznych smaków. Jadłonomia po polsku przedstawia, iż kuchnia...
Nieprzyjemne szczypanie w gardle po czekoladzie, wysypka po szklance mleka, kaszel po spaghetti… Któż z nas choć raz nie doświadczył męczącej zgagi. Dużo osób, u których zdiagnozowano chorobę...
prawidłowe odżywianie i oddychanie sprawiają,dobrze się czujesz. Jednak często po posiłku odczuwasz zmęczenie i brak energii. Jak to zmienić, podpowie Georg Weidinger, znany lekarz, który wspólnie...
Odkryj jak dzięki ajurwedzie – starożytnej medycynie indyjskiej – naturalnie zadbać o dobrą pracę tarczycy, pokonać Hashimoto, stany zapalne, nadczynność lub niedoczynność! Autorka odkryje przed...
Szokujące fakty na temat refluksu! Refluks to patologiczne cofanie treści żołądkowej do przełyku. Jest nie tylko nieprzyjemny i powoduje dyskomfort u chorego,z reguły może być niebezpieczny....
Smaczna i mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać aby się mogło, iż decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą trudne zadanie. Co zrobić, gdy...
Najnowsze badania naukowe potwierdzają istnienie chorób mikrobiomowych! Udowodniono bowiem, że nieobecność niektórych szczepów bakterii w jelicie wywołuje chaos, którego efektem mogą być ADHD,...
Czy można odżywiać się zdrowo i jednocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują jednocześnie dietetycy, jak i profesjonalni kucharze...