La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce mieć każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy tu...
Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów zawiera charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, dane na temat ich atrybuty, możliwości uprawy, sposobu zbioru i użycia. Cennym...
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszelkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły i jakie jest ich znaczenie i jaki mają wpływ...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W dostępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to bardzo cenny element naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je z ochotą, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a przy...
Z tą książką pieczenie stanie się chlebem powszednim! Czy wiesz, iż można piec bez wyrabiania, bez specjalnego sprzętu oraz doświadczenia i w ten sposób wypełnić dom najbłyskotliwiejszym zapachem...
Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako składnik ciast służą naszemu organizmowi bardziej aniżeli jesteśmy w stanie to sobie...
Reprint broszurki z 1929 roku z przystępnymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych przystępnych sałat i sałatek. W poradniku wynajdziemy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i...
ZAKOCHAJ SIĘ W ZIEMNIAKACH!Czy można nie kochać ziemniaków? To jedno z najbardziej przystępnych, przyjaznych dla środowiska, niedrogich i uniwersalnych warzyw. Nuda? Nic podobnego! starczy zajrzeć...
Z tą książką pieczenie stanie się chlebem powszednim!Czy wiesz, iż można piec bez wyrabiania, bez specjalnego sprzętu i doświadczenia i w ten sposób wypełnić dom najatrakcyjniejszym zapachem świata...
Uwielbiam tę książkę. Jest pełna mądrości i hojnie obdarza nas przepisami na proste w przygotowaniu, smakowite dania. Każda strona to prawdziwa uczta – Nigella LawsonClaudia Roden poprzez ostatnie...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszelkiego – lista produktów jest szczególnie bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Podane na samodzielnie upieczonym chlebie lub...
Smaczna oraz mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać żeby się mogło, że decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą trudne zadanie. Co zrobić,...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już niewątpliwie nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych,...
Czy można odżywiać się zdrowo i jednocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują zarówno dietetycy, jak i profesjonalni kucharze czy...