La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce posiadać każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy...
Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów mieści charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, informacje na temat ich parametry, możliwości uprawy, sposobu zbioru, a także użycia....
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszelkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły, a także jakie jest ich znaczenie i jaki mają...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W dostępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to niezwykle cenny element naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je z ochotą, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a przy...
Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako składnik ciast służą naszemu organizmowi bardziej aniżeli jesteśmy w stanie to sobie...
Kochamy ziemniaki i zjadamy ich naprawdę dużo. To bez dwóch zdań najmocniej lubiane warzywo na polskim stole. Nie warto jednak ograniczać się jedynie do puree podawanego na obiad razem ze...
Reprint broszurki z 1929 roku z nietrudnymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
Gotowały moje babcie, gotują rodzice, gotuję i ja. Uwielbiam sezonową kuchnię, całkowitą smaków, z których można wyczarować pyszne dania. Pomysł na "Drugie śniadania i lunche" wypłynął z...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
Niedzielne obiady to nieprzeciętna okazja do spotkania w gronie rodziny albo przyjaciół. Lecz cóż zrobić, aby nie jeść na okrągło schabowego? wystarczy skorzystać z naszych przepisów. W tek książce...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych nietrudnych sałat i sałatek. W poradniku odnajdziemy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i...
Książka kucharska z przepisami na przepyszne sałatki i dania z grilla - nie tylko w konwencjonalnym wydaniu. Znakomite steki, kotleciki, szaszłyki, krewetki i warzywa - a wszystko owiane...
wielki owocowy sezon trwa! I nigdy się nie skończy. Na naszych stołach pojawiać się będą kolejno truskawki, czereśnie, agrest, porzeczki, maliny, morele, wiśnie, gruszki, śliwki, jabłka... Uff! Te...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego – lista produktów jest szczególnie bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Przekazane na samodzielnie upieczonym...
Smaczna oraz mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać żeby się mogło, że decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą skomplikowane zadanie. Co...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już niewątpliwie nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych,...
Czy można odżywiać się zdrowo i równocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują jednocześnie dietetycy, jak i profesjonalni kucharze...