Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! ładna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Demonstruje wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia...
La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce mieć każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy tu...
Ludzki mózg jest fascynującym narzędziem. Jego miliardy neuronów mogą tworzyć dziesiątki tysięcy połączeń. Dla naszego dobrego samopoczucia, naszej równowagi psychicznej i produktywności...
To książka kulinarna z najkorzystniejszymi przepisami na pyszne ciasta i ciasteczka, przepisami na te słodkości, które pamiętamy z dzieciństwa i z chęcią odtworzyłybyśmy w naszej kuchni. To...
Łasuchy i Słodyczoholicy! Jeśli na widok „blondie z cieciorki" źrenice same się wam zwiększają, a „daktylowa nutella" trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was znakomitą...
Zdrowie rozpoczyna się w brzuchu Justina i Erici Sonnenbergów to książka, która uczula nas na zależność między korzystnymi bakteriami a niepodatnością. Mikroflora jelit jest niepowtarzalna i wpływa...
W Starym Knedelkowie pachniało już świerkowymi drzewkami, czerwonym barszczykiem i pierniczkami. W powietrzu rozchodziła się ta nieuchwytna, najwspanialsza na świecie woń... Woń zbliżających się...
Kochamy ziemniaki i zjadamy ich naprawdę dużo. To z całą pewnością najbardziej modne warzywo na polskim stole. Nie warto jednak ograniczać się jedynie do puree podawanego na obiad razem ze...
Napisałam tę książkę, żeby zachęcić do pełnowartościowego odżywiania się, opartego na naturalnych produktach. Mam na myśli dietę, dzięki której można w prosty i naturalny sposób uniemożliwiać...
Gotowały moje babcie, gotują rodzice, gotuję i ja. Uwielbiam sezonową kuchnię, pełną smaków, z których można wyczarować pyszne dania. Pomysł na "Drugie śniadania i lunche" wypłynął z...
Alchemia pożywienia to spore źródło wiedzy na temat leczniczych parametry pożwienia. Precyzyjny przegląd poszczególnych grup (zboża, warzywa, strączkowe, owoce, orzechy, nasiona, produkty...
świeże powiększone i uaktualnione wydanie bestsellerowej Odnowy na talerzu. Książka jest owocem osobistych doświadczeń autorki, która odzyskała zdrowie dzięki specjalistycznym źródłom wiedzy i...
Niedzielne obiady to nadzwyczajna okazja do spotkania w gronie rodziny lub przyjaciół. Lecz cóż zrobić, aby nie jeść na okrągło schabowego? wystarczy skorzystać z naszych przepisów. W tek książce...
Książka kucharska z przepisami na przepyszne sałatki i dania z grilla - nie tylko w klasycznym wydaniu. Nadzwyczajne steki, kotleciki, szaszłyki, krewetki i warzywa - a wszystko owiane aromatycznym...
Co zagwarantuje spożywanie superproduktów? optymalne zaopatrzenie organizmu w wartościowe substancje odżywcze; silniejszy układ opornościowy; energię i dobry nastrój; oczyszczenie organizmu;...
duży owocowy sezon trwa! I nigdy się nie skończy. Na naszych stołach pojawiać się będą kolejno truskawki, czereśnie, agrest, porzeczki, maliny, morele, wiśnie, gruszki, śliwki, jabłka... Uff! Te...
Obdarowywanie prezentami to jeden ze sposobów okazywania innym swojej sympatii. Podarować domowe smakołyki to ofiarować świeże doznania smakowe, emocje, wspomnienia... W książce oprócz 150 prostych...
Smaczna, a także mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać aby się mogło, że decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą trudne zadanie. Co...
Czy można odżywiać się zdrowo i jednocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują równocześnie dietetycy, jak i profesjonalni kucharze...