Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
zestaw mieści trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W klasycznym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy posiadają dużo smaków, jadamy już nie tylko pomidorową...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najszczególniej urozmaiconych kuchni świata.Wśród tradycyjnych potraw wyszukacie...
Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wyszukane a zarazem odznacza się doskonałymi właściwościami dietetycznymi. Książka mieści 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdują...
Chcesz zaskoczyć gości atrakcyjnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz posiadać dietetyczne posiłki do pracy? albo pyszne dania obiadowe,...
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Mistrzowskie podawanie serów i kawy,...
Książka dla pokolenia,,teściowych" i,,synowych", osób zainteresowanych kulinariami i blogami. Znakomity podarunek dla mamy, teściowej, żony, narzeczonej. Kuchnia łączy pokolenia....
La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce posiadać każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy...
ponadczasowe książki mistrza producent Łebkowskiego pomagają kolejnym pokoleniom Polaków w nauce gotowania i odkrywaniu tajników sztuki kulinarnej. Nowy dobór przepisów to poręczna sugestia dla...
Czy może być coś ulepszonego niżeli pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika? Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i dostępny sposób...
Produkty dobrej jakości są dziś przystępne dla wszystkich, a przygotowanie zdrowego posiłku wcale nie musi zabierać dużo czasu i energii. Wystarczy zgromadzić pewną wiedzę i rozwinąć kreatywność....
Zaczynasz swoją przygodę z weganizmem albo innym sposobem żywienia wykluczającym mięso i chcesz się dowiedzieć, jakie roślinne produkty są bogatym źródłem białka? A może od lat stosujesz taką dietę...
Czy może być coś udoskonalonego aniżeli pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika?Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i przystępny...
Indie to kraj z bogatymi tradycjami wegetariańskimi, który może pochwalić się bardzo urozmaiconą kuchnią, z subtelnymi różnicami regionalnymi. W tej książce znalazły się przepisy pomiędzy innymi na...
Jeśli żyjesz w ciągłym biegu, nie masz zbyt dużo czasu na gotowanie, a chcesz odżywiać się zdrowo, nie wydając przy tym niemało? ta książka jest dla Ciebie! Autorka oferuje zbilansowany,przede...
Smaczna oraz mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać żeby się mogło, że decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą nieprzystępne zadanie. Co...
Czy można odżywiać się zdrowo i jednocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują zarówno dietetycy, jak i profesjonalni kucharze czy...