ergonomiczny poradnik, w którym znajdziesz informacje dotyczące zasad zdrowego żywienia, tabelę kalorii i opis wydajnych diet odchudzających wraz z przepisami: śródziemnomorskiej, Michaela...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii umożliwia efektywne opanowanie potrzebnego w pracy słownictwa. Optymalnie przypasowane ćwiczenia mają na celu zapewnienie...
Podtytuł Porady Lekarza Rodzinnego 139 Autor von Basse Monika Język polski Wydawnictwo Literat ISBN 9788381148733 Rok wydania 2020 Wydanie 1 ilość stron 32 Oprawa Miękka Format 14.8x21.0cm Ciężar...
Poradnik kulinarny zawierający nietrudne przepisy na zdrowe i smaczne potrawy z owocami egzotycznymi, a także informacje o pochodzeniu, zaletach i sposobach jedzenia m.in. Mango, karamboli, liczi,...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Pokazuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Demonstruje wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Prezentuje wiedzę i uczy...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych: ukazuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Dzisiaj możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak...
Włoska radość zaklęta w rożku Przenieś się do słonecznej Italii, zatrzymaj się na rozgrzanych schodach toskańskiego miasteczka, zmruż oczy, wpatrując się w lazurowe morze Ligurii, wsłuchaj się w...
Twój talerz rozkwitnie! Dzięki świeżym dodatkom z ogrodu i natury będziesz w stanie wyczarować nieprzeciętne potrawy. Przepisy są proste, składniki zgromadzisz dosłownie w chwilę. Mniszek lekarski...
FARINA – KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA Kuchnię śródziemnomorską można opisać przy pomocy zaledwie kilku słów. Mąka, wino, ryba i oliwa – elementy najkorzystniejszej jakości, z których wyczarujesz...
JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz. WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii. Ta spora księga, pełna fotografii, atrakcyjnych ilustracji, map, {pomocn|przydatn)ych...
Od dziecka powtarzano nam, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia.Za to kolacja może być tym najprzyjemniejszym!Dorastaliśmy w przekonaniu, iż kolacja to kanapka z serem albo pizza na...
Odnajdź umami i poznaj potrawy, które towarzyszą Japończykom od dzieciństwa."Domowa kuchnia japońska" to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci....
VADEMECUM kuchni francuskiej.odnajdziesz tu WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.Ile bąbelków gromadzi się w jednej butelce szampana?Kto mieszka w serze casgiu merzu?Czy tosty...
Poradnik dotyczący zdrowego żywienia niepokaźnych dzieci zawierający kilkadziesiąt przepisów na zdrowe i smaczne potrawy (jak np. Zupa dyniowa, marchewka i koper włoski z ryżem, wesołe kanapki,...