znacznanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niedużo osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak sporo świetnych naturalnych barwników znajduje...
Katarzyna Cichopek, lubiana aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a zwykle mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom korzystny wzrost i rozwój, dbając o ich zdrowe...
ZUPY. TradycyjnE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W tomie "Zupy" znalazły się zarówno polewki perfekcyjnie wszystkim...
JAJKA I SERY, CZYLI najlepszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W kolekcji,,Kanon konwencjonalnej Kuchni Polskiej" pokazujemy...
Gotuj kolorowo!KOLOROWANKI i PRZEPISYGotujesz coś smacznego i czekając na obiad czas możesz zapełnić ilustrowaniem dania. Książka łączy lubiane ostatnio kolorowanki z tematami smacznymi...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, tradycyjne i oryginalne. Jeśli lubisz eksperymentować, mieszać smaki, z ziemniaków...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam bezustannie, iż tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, iż nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
750 tradycyjnych polskich potraw to prezentacja najistotniej standardowych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc...
W rolach głównych: kasza gryczana, amarantus, komosa (quinoa), brązowy ryż, soczewica, płatki owsiane, kasza jaglana, orkisz, kuskus, a także inne superzboża. Z tej książki czytelnik dowie się...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Dynia to bezsprzecznie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na krągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na bezkompromisowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Fascynacja smakami i aromatami, prekursorskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na niebanalną książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, lecz żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas...
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować zróżnicowane gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wykwintne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń oraz karmazyn,...
Rezygnacja z cukru jeszcze nigdy nie była tak prosta!Bez cukru da się żyć, a ten poradnik pokaże ci, jak zachować urozmaiconą i smaczną dietę, unikając zachcianek i niebezpieczeństw sięgania po...
perfekcyjne przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie, a także wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszelkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z rozmaitymi...
Lekko & zdrowo to kolekcja unikatowych książek kulinarnych zawierających nietrudne przepisy na szczególnie smaczne dania. Każda z książek stanowi bezusterkową pomoc w kuchni. Proponowane...
Rezygnacja z produktów pochodzenia zwierzęcego nigdy nie była łatwiejsza! Możesz zacząć lepiej się odżywiać, nie zmieniając przy tym radykalnie swego stylu życia, a do tego nadal jeść smaczne i...
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne niewiele znaczące przekąski oraz galarety, musy, pasztety i sałatki. Kanon...
Rodzinne gotowanie to coś więcej niż tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla drobnych i sporych. Autorka akcentuje,wyjątkowo ważne jest...