sporanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Mało osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak dużo nadzwyczajnych naturalnych barwników znajduje...
Katarzyna Cichopek, popularna aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a przeważnie mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom korzystny wzrost i rozwój, dbając o ich...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieprzerwanie, że tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, iż nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najlepsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Dynia to bezapelacyjnie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na kolisto! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na minimalistycznie. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które...
Fascynacja smakami i aromatami, pionierskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na ciekawą książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Ateny nie są przystępnym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, lecz żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć lecz i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna...
aktualnie powszechnie przyjmuje się, że dieta oparta na zbożach, owocach i warzywach strączkowych to przepustka do zdrowia i witalności. Zważywszy na ograniczony wpływ tego typu diety na...
Reprint broszurki z 1929 roku z łatwymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
świetne przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie, a także wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszystkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z różnymi dodatkami,...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych łatwych sałat i sałatek. W poradniku odszukamy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i jarzynowe,...
Lekko & zdrowo to kolekcja unikatowych książek kulinarnych zawierających przystępne przepisy na szczególnie smaczne dania. Każda z książek stanowi bezawaryjną pomoc w kuchni. Proponowane...
Jak słodko być zakochanym! Wszystkim, których ugodziła strzała amora, dedykujemy naszą uroczą książeczkę. Znajdziecie w niej przepisy na wysublimowane desery i kuszące ciasta. Zróbcie we dwoje albo...
Cudze chwalicie, swojego nie jecie!Podzieliliśmy niniejszą książkę na dwa działy, w których prezentujemy rozmaite sposoby zastosowania w kuchni owoców z polskich sadów i ogrodów i warzyw z...
Rodzinne gotowanie to coś więcej niżeli tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla małych i obfitych. Autorka wyróżnia,wyjątkowo ważne...