sporanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Mało osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak niemało nieprzeciętnych naturalnych barwników...
Katarzyna Cichopek, lubiana aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a w głównej mierze mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom prawidłowy wzrost i rozwój, dbając o...
Gotuj kolorowo!KOLOROWANKI i PRZEPISYGotujesz coś smacznego i czekając na obiad czas możesz zapełnić ilustrowaniem dania. Książka łączy modne ostatnio kolorowanki z tematami smacznymi sprzedażowo,...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieprzerwanie, iż tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, iż nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
W rolach głównych: kasza gryczana, amarantus, komosa (quinoa), brązowy ryż, soczewica, płatki owsiane, kasza jaglana, orkisz, kuskus oraz inne superzboża. Z tej książki czytelnik dowie się...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Dynia to bezapelacyjnie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na krągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na bezkompromisowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Fascynacja smakami i aromatami, nowatorskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na atrakcyjną książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Ateny nie są nietrudnym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, lecz żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera...
Z owsianką nie ma nudy. Możesz przygotować ją w wersji wytrawnej albo na słodko. A to dopiero początek dostępnych możliwości. Pomidor, szpinak, kurkuma, owoce kaki, kawa albo po prostu maliny Edyta...
Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów gromadzi charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, dane na temat ich atrybuty, możliwości uprawy, sposobu zbioru oraz zastosowania. Cennym...
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszystkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły i jakie jest ich znaczenie i jaki posiadają...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W przystępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to wyjątkowo cenny element naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je chętnie, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a przy...
Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako komponent ciast służą naszemu organizmowi bardziej niżeli jesteśmy w stanie to sobie...
Zielone koktajle to najnowszy hit w dietetyce! Green smoothies, czyli smaczne, zielone koktajle to prawdziwa eksplozja zdrowia w pysznej formie! mnogość witamin i minerałów z zielonych (i nie...
świetne przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie oraz wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszelkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z rozmaitymi dodatkami,...
Lekko & zdrowo to kolekcja nieszablonowych książek kulinarnych zawierających proste przepisy na nad wyraz smaczne dania. Każda z książek stanowi bezusterkową pomoc w kuchni. Proponowane...
Opracowana przez lekarza medycyny dr marka Haymana dieta pegańska bije rekordy popularności. W założeniu ma jednoczyć najmocniej dobre dla zdrowia człowieka wybrane elementy diet paleo i...
Rodzinne gotowanie to coś więcej niż tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla drobnych i obfitych. Autorka akcentuje,szczególnie ważne...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszelkiego – lista produktów jest stanowczo bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Przekazane na samodzielnie upieczonym chlebie...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już bez wątpienia nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych,...