sporanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Mało osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak niemało wyśmienitych naturalnych barwników znajduje...
Katarzyna Cichopek, popularna aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a w głównej mierze mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom dobry wzrost i rozwój, dbając o ich...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieprzerwanie, że tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najlepsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Dynia to zdecydowanie królowa jesieni. Majestatyczna i nieszablonowa. Można jeść ją na kolisto! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na ascetycznie. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Fascynacja smakami i aromatami, nowatorskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na atrakcyjną książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Ateny nie są prostym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć lecz i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas...
doskonałe przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie oraz wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszelkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z przeróżnymi...
Lekko & zdrowo to seria wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nietrudne przepisy na szczególnie smaczne dania. Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury...
Rodzinne gotowanie to coś więcej niż tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla niewielkich i dużych. Autorka podkreśla,nad wyraz ważne...